Európa-bajnoki résztvevő férfi 3x3-as válogatottunk!

Montenegró ellen a vereség is belefért Csirke Ferenc együttesének.

A Spanyolország elleni Pazar negyeddöntős győzelmet követően Montenegróval mérkőzött a konstancai 3x3-as Eb-selejtező elődöntőjében férfi válogatottunk – mint utólag kiderült, tét nélküli mérkőzésen. - olvasható a hunbasket.hu-n.

A lebonyolítás furcsasága okán ugyanis már a spanyolok elleni diadal után gyakorlatilag biztossá vált a mieink Eb-szereplése. A két fix bejutó, a két döntős mellett ugyanis a legjobb „nem továbbjutó” csapatnak is garantáltak a szervezők egy Eb-helyet, de nem csupán a konstancai mezőnyt tekintve, hanem a Tel Aviv-i tornát is számításba véve. Tel Avivban Svájc végzett a harmadik helyen, 3-1-es mérleggel, a mieink viszont a spanyolok legyőzésével már négy győzelemmel álltak, mivel nem hármas, hanem négy csapatos csoportból jutottak tovább (Dániát, Bulgáriát és Csehországot megelőzve, míg Svájc csak hármas csoportban szerepelt, tehát két csoportmeccse volt). Így tehát egy esetleges Montenegró elleni vereség is csak 4-1-es mérleget jelentett a magyaroknak (80%-os győzelmi arány), Svájc 3-1-ével szemben (75%). A „matekot” bonyolíthatta volna, ha a sérülések miatt utolsó csoportmeccsét feladó Bulgária elleni mérkőzésünket esetleg utólag törlik, de ez nem történt meg, így aztán a Montenegró elleni derbinek nem volt komoly tétje.

De hogy a mérkőzésről is szó essék, valódi villámrajttal kezdett Montenegró, 40 másodperc elteltével máris 5-1-re vezettek Popovicék. Két perc után 1-8 állt az eredményjelzőn, nyolc pontjukból hatot kintről szórtak a fehér mezesek – majd újfent beköszöntek távolról, minden bement nekik (2-10). Demeter és Keller pontjaival 11-6-ig zárkóztunk, de ennél közelebb nem igazán tudtunk férkőzni, féltávnál 8-14 állt a táblán. Innen két perc alatt le is rendezték a találkozót a montenegróiak, újabb távoli bombákkal nem egészen hét perc alatt megszerezték a győzelemhez – és Eb-részvételhez – szükséges 21 pontot (9-21). A mieinknek sem kell azonban csüggedniük, összességében remek tornát futottak, a sérült, de játékot „fél kézzel” is vállaló Kelemen Balázsnak külön is jár a gratuláció. Folytatás szeptember 9-11. között, a grazi kontinensviadalon!

Fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus