Felkészülés: a Kecskemét, a Sopron és a Szolnok is nyerni tudott

A Nyíregyháza ugyanakkor kikapott szlovák ellenfelétől.

Felkészülési mérkőzések:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Temesvár 74-66 (22-8, 17-24, 14-19, 21-15)

A Kecskemét pontszerzői: Townes 19/3, Ivkovic 4, Klobucar 9, Kucsera 5, Karahodzics 8, Wittmann 11/3, Tóth Barna 3/3, Borisov 11/6, Kiss Dávid 4.

Hazai szempontból tökéletesen indult a találkozó, hiszen Forray Gábor tanítványai gyorsan tetemes előnyt harcoltak ki – derül ki a ktekosar.hu beszámolójából. Ezt követően viszont ritmust váltott a román együttes, és szépen fokozatosan elkezdte ledolgozni hátrányát. A harmadik etapban ideiglenesen a vezetést is átvették, ám Forray Gábor taktikai értekezlete után ismét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét irányított. A záró felvonás is kiélezett csatát hozott, de a végjátékban Wittmannék voltak higgadtabbak.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Az ellenfelünk egy nagyon fizikális, agresszívan és jól védekező csapat volt. Kemény, férfias csata zajlott a pályán. Jól kezdtük a mérkőzést, de még nem tartunk ott, hogy végig ezt a tempót tudjuk diktálni. Most sokkal több volt a játékunkban a pozitívum. Kevesebb eladott labdánk volt, és könnyű kosarakból sem kaptunk sokat. Volt egy-két játékelem, amit kifejezetten rosszul védekeztünk le, ennek volt köszönhető, hogy visszajött a meccsbe a Temesvár. A végére ezeket korrigáltuk, és sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredmény ilyenkor abszolút másodlagos, hiszen sok mindent próbálgattunk még a mai meccsen is. Sok munkánk van hátra a bajnoki rajtig, de azt gondolom, hogy a megfelelő úton haladunk a felkészülésünkben. Vasárnap ismét összecsapunk a temesváriakkal, és a fiatalok fognak ezen a meccsen több lehetőséget kapni.

 

BBC Nord Dragon – SKC 59-80 (15-23, 17-13, 15-23, 12-21)

A Sopron pontszerzői: Joseph 6, AYALA 17/6, Valerio-Bodon 2, BARNETT 20/3, MOLNÁR M. 12, Supola 6/3, Sitku 4, Jones 8/3, Takács 3/3, Csendes -, Csátaljay -.

Kifejezetten jól kezdte első edzőmeccsét csapatunk, amely a nyitóetap közepén 14-6-ra elhúzott, majd tartotta előnyét. A második etapban megtört a lendület, az osztrák élvonal újonca megfelezte hátrányát. A második félidőt 12-6-tal kezdve elléptünk 10 ponttal, majd fokozatosan egyre nagyobb fölénybe kerülve végül biztosan győztünk – írja a sakc.hu.

 

Szolnoki Olajbányász – KK Skopja Loka 81-60

A Szolnok pontszerzői: Pongó 5/3, Gavin 13/9, Barnes 7, Subotic 21/3, Arabo 1, Durham 3/3, Lukács 12/6,  Rudner 4, Révész 8, Williamson 7, Sebők, Csornai, Vincze.

 

Hübner Nyíregyháza BS – Spišská Nová Ves 72-78 (15-16, 22-21, 20-15, 15-26)

A Nyíregyháza pontszerzői: Darius Perry (27/9),  Jaycee Hillsman (14/6), Harrison Henderson (15/3), Marek Doleza j(4), Szobi Dániel -, Mokánszki Máté -, Bazsó Brúnó (8/3), Kiss Benedek -, Kass Balázs (4), Fazekas Csaba -.

Szombat délután folytattuk felkészülésünket a 2022/2023-as NB I. A csoportos bajnoki szezonra – írja a Nyíregyháza Facebook oldala.

Ezúttal hazai pályán mérkőztünk meg, az ellenfél a szlovák Spišská Nová Ves csapata volt. 

Pethő Ákos így értékelte a mieink teljesítményét: hasznos mérkőzést játszottunk egy nagyon szervezett csapat ellen. A dobószázalékunk nem volt a legjobb, sok üresdobást kihagytunk, de azt gondolom, hogy a felkészülés ezen szakaszában ez még belefér. Jó iramú meccs volt végig, már jobb energiával játszottunk, mint szerdán, de a második félidőre egy kicsit elfáradtunk. Azon kell dolgoznunk, hogy a mérkőzések legvégéig teljes energiával tudjunk játszani.

 

Források: ktekosar.hu, sakc.hu, Szolnoki Olajbányász Facebook, Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Fotó: sakc.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus