Felkészülési meccsek sorát játszották az A-csoportos csapatok

Nyíregyháza-Szolnok döntő lesz a Sitku Ernő Emléktornán, Oroszlány-Kaposvár finálé a Bányász Kupán, a Körmend döntőzik a Mogyorósy Szilárd Emléktornán, az Alba kikapott a Krkától. A Szedeák győzelme szerződést ért a montenegrói Milic Starovlah-nak, Kaposváron elköszöntek egy próbajátékostól, hamarosan új igazolás érkezhet.

Bányász Kupa

MVM OSE Lions - Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét 91-87 (26-21, 26-21, 21-22, 18-23)

OSE pontszerzői: Dimitrijevic 19, Krestinin 7, Carev 3, Illés 18, Barnjak 25, Werner 2, Dorogi 6, Calloway 11. 

Kecskemét pontszerzői: Townes 28/18, Klobucar 13/3, Kucsera 5/3, Karahodzics 8, Wittmann 15/6, Borisov 10/6, Dramicanin 6/6, Tóth Barna 2.

Forray Gábor értékelése a ktekosar.hu-nak: - A mérkőzés kimenetele szempontjából a kezdésünk döntő volt. Nem jól védekeztünk, túl sok könnyű kosarat engedélyeztünk az Oroszlánynak. Ezen változtatnunk kell, már az elejétől fel kell vennünk a kellő ritmust. A szünetben aztán átbeszéltük a dolgainkat, és elkezdtünk úgy játszani, ahogy azt előzetesen is terveztük. A második félidőben bemutatott játék bizakodásra ad okot. Tudtunk váltani, nyílttá tettük a meccset, feljöttünk egálra. A végjátékban adódtak pontatlanságok, de erre valók az edzőmeccsek, hogy mire eljön a szezonkezdet, addigra ki tudjuk javítani ezeket a hibákat. Nagyon jó hangulatú, fizikális mérkőzés volt, egyértelműen szolgálta a felkészülésünket. A fiatal tehetségeink és az újonnan érkező légiósok beépítésével úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Még van természetesen bőven mit csiszolni a játékunkon, de a felkészülésünk abban a fázisában vagyunk, amit elterveztünk. 


Kaposvári KK – SKC 95-91 (20-18, 24-27, 23-18, 28-30)

Kometa Kaposvári KK: Aris (28/21), Puska B. (6), Bogdán B. (2), Gabric (14/3), Hughes (18). Csere: Hendlein (11/3), Krnjajszki (8/6), Halmai (-), Csorvási (8). Vezetőedző Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs és Filipovics Gordan.

SKC: Joseph 9/6, Ayala 13/6, Takács 8/6, Valerio-Bodon 5/3, Molnár M. 15.Csere: Sitku 4, Jones 17/6, Barnett 14, Supola 3/3, Csendes 3/3, Schöll.

A mérkőzésről készített tudósításában a Kaposvár jelezte, hogy a próbajátékon lévő brit Amin Adamutól elköszöntek, helyette egy rutinosabb, jobb statisztikákkal rendelkező játékossal folytatnak előrehaladott tárgyalásokat. 

 

Mogyorósy Szilárd Emléktorna

Egis Körmend - Oberwart Gunners 94-72

A Körmend dobói: Anderson 18, Moore 21, Takács 4, Cakarun 8, Durázi 9, Herczeg 4, Mitchell 11, Martinez 3, Parrish 10, Balogh 2, Omenaka 4, Geröly -.

Arconic-Alba Fehérvár - Krka Novo Mesto 66-75

Alba: Takács Milán 5/3, Takács Martin 10, DeCosey 18/6, Ford 17/9, Philmore 9/3, csere: Balsay 4, Kertész 3, Góbi -. 

 

Sitku Ernő Emléktorna

DEAC – Szolnoki Olajbányász 66-71 (15-16, 17-23, 15-18, 19-14)

DEAC: Scott 9/3 Gumbs 2, Balázsi -, Drenovac 19/3, Tóth 11 csere: Polyák 4, Kenéz 7/3, Garamvölgyi 2, Mócsán 10/6, Milovanovics 2, Fábián -.

Szolnok: Durham 8/6, Pallai 17/9, Lukács 11/3, Barnes 7, Williemson 8 csere: Vincze -, Gavin 7/3, Rudner -, Révész 6, Szubotics 5/3, Sebők 2.

Pénteken a Sitku Ernő Emléktornával folytatódott a DEAC kosárlabdacsapatának felkészülési programja, az első játéknapon a Szolnoki Olajbányász volt az ellenfél, tudósított a DEAC honlapja. A hajdúságiaknál először volt a keretben a nyáron érkező Keenan Gumbs, aki rögtön a kezdők között kapott lehetőséget, igaz az orvosi stáb már a találkozó előtt maximalizálta a pályán tölthető perceinek a számát. Meglehetősen lassan vették fel a mérkőzés ritmusát a felek, az első debreceni mezőnykosárra közel négy percet kellett várni, Kenéz volt eredményes a triplavonalon túlról. Ezt követően Scott pillanatai következtek, az amerikai irányító sorozatban hét pontot jegyzett, ennek köszönhetően a negyed derekára 11-8-as debreceni vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban többször változott a vezető kiléte, az utolsó szó végül a Tisza-partiaké volt, Révész utolsó másodperces kosarával egypontos előnnyel zárták az etapot (15-16).

Tóth Ádám kosaraival hamar visszavette a vezetést a DEAC, majd Mócsán talált be kintről kétszer is, így Pallai és Szubotics aktív támadójátéka ellenére is kénytelen volt Szarvas Gábor időt kérni (25-22). Jót tett az egyperces szünet a Szolnoknak, összeállt a védekezésük, így hiába hívta magához övéit David Dedek, másfél perccel a nagyszünet előtt már a Szolnok ment tízzel (29-39). Ami ennél is nagyobb aggodalomra adhatott okot, hogy Scott egy betörés után a földön maradt, és csak a társak segítségével tudta elhagyni a küzdőteret, számára idő előtt befejeződött a találkozó. Drenovac triplájával valamelyest sikerült faragni a hátrányból, de az öltözőbe így is 39-32-es szolnoki előnnyel mehettek a csapatok.

A fordulás után is a pirosmezesek akarata érvényesült, hamar újra kétszámjegyűre hízott a differencia, Pallai hármasával pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (34-47). Drenovac és Polyák vezetésével tízen belülre zárkózott a Debreceni Egyetem, de ezt követően is rengeteg hiba jellemezte a játékot, így a negyed végéig tartotta magabiztos előnyét az Olajbányász (47-57). Milovanovics és Gumbs kosaraival hatra zárkóztak a hajdúságiak, de játékukon továbbra is érződött, hogy klasszikus irányító hiányában akadozik a támadójáték. Hiába küzdött nagyot a DEAC, Gavin és Durham kulcspillanatokban szerzett kosarainak köszönhetően kitartott a Szolnok előnye, 71-66-os győzelmüknek köszönhetően pedig ők jutottak az emléktorna döntőjébe.

Hübner Nyíregyháza BS–Budapesti Honvéd SE 87–65 (24–20, 25–13, 16–16, 22–12)

Nyíregyháza: Perry 30/12, Kiss 4, Bazsó 3/3, Dolezaj 6, Henderson 14/3. Csere: Kass 12/3, Fazekas 8/6, Williams 5, Szobi, Mokánszki 5/3, Végső, Tóth. Vezetőedző: Pethő Ákos.

Honvéd: Kopácsi 4, Tanoh Dez 19/3, Mijovics 11/6, Hajdu 5/3, Peringer 5. Csere: Völgyi 11, Takács 10/6, Cohill, Vámos, Rédei. Vezetőedző: Baksa Szabolcs.

A Sitku Ernő Emléktorna második elődöntőjét a mi csapatunk játszotta a Budapesti Honvéd SE-vel. A vendégek roppant fiatal, ám annál lelkesebb csapattal érkeztek, míg nálunk a sérült Jayce Hillsman kivételével pályára lépett minden légiósunk, valamint az új magyar igazolások, azaz Fazekas Csaba, Kass Balázs és Tóth Gergő is - számolt be a Nyíregyháza Facebook-oldala.

Az első negyedben jól tartották magukat a lendületesen játszó fővárosiak. Bazsó Brúnó triplája után Darius Perry ziccerével 5–4-nél először vezettünk. Sok dobásunk nem ült, emiatt sokáig nem tudtunk elszakadni, ám látványos jelentekből már az első negyedben is akadt, jó védekezések után Kiss Benedek alley-oop passzát Harrison Henderson zsákolta be. A játékrész második felében Fazekas és Kass vitte hátán a csapatát, felváltva szerezték a kosarakat.

A második negyedben Henderson hármasa után Perry zsákolása fokozta a hangulatot, ő ezzel 10 pontnál járt a 13. percben (31–26). Innentől indult be igazán a Perry-show: a kisember élvezte a játékot, kicselezett mindenkit, aki az útját állta volna, szórta a kosarakat, de mindig kereste a passz lehetőségét is. Jó védekezésünknek köszönhetően könnyű kosarakat szerezhettünk, szórakoztatóan kosárlabdáztunk, így már 16 ponttal is a vezettünk, amiből a nagyszünetre 12 pontos előny maradt.

A folytatásban stabilan őriztük a két számjegyű különbséget. A harmadik negyedben Mokánszki Máté és Kass Balázs is dobott egy-egy gyönyörű közelit és a védekezésünkre sem lehetett panasz. A záróetap elején meglett a közte húsz, öt perccel a vége előtt pedig Perry beszórta a 30. pontját.
 

Felkészülési meccs

Naturtex-SZTE-Szedeák–Temesvár 86–83 (18–24, 25–26, 22–17, 21–16)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Balogh 11/3, Person 14/3, Starovlah 17/6, Bognár 12/6, Roberson 16. Csere: Kerpel-Fronius 6/3, Polányi, Filipovics 8, Mayer 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Temesvár: Gajics 19/15, Nasturescu 11/9, Djokovocs 11/9, Lazar 9, Kesar 7. Csere: McCellan 18/3, Mirkovics 6/3, Maticiuc, Petrescu 2. Vezetőedző: Dragan Petricsevics.

A végsőkig izgalmasra sikeredett szezonbeli első hazai edzőmérkőzésünk, amelyet a Temesvár ellen játszottunk: Szatmári Zsombor sérülés, míg Kovács Ádám betegség miatt nem léphetett pályára - írta a Szedeák Facebook-oldala.

Jobban kezdett a Temesvár, amely a második negyed elején már több mint 10 ponttal is vezetett:  23–34-nél kértünk időt. Innen sikerült visszakapaszkodnunk, Balogh és Kerpel-Fronius is bedobott egy-egy hármast, 32–34-nél a temesváriak is kikérték az idejüket. A jól triplázó Temesvár (50%-al dobtak kintről) ellenében azonban hétpontos hátrányban voltunk a szünetben.

A harmadik negyedben kapaszkodtunk ugyan, de amikor igazán közel kerülhettünk volna, akkor rendre jött egy vendég kosár. Balogh Szilárd gyors pontjaival azonban kettő pontra sikerült felzárkóznunk a harmadik negyed végére. Az utolsó játékrész első fele is hasonlóan zajlott, nagyot küzdöttünk, majd Filipovics közelijével hosszú idő után egyenlítettünk, 79–79. Nem sokkal később Bognár kettesével a meccs első percei után először vezettünk, az utolsó percre azonban döntetlennel érkeztünk meg.

83–83-nál már csak fél perc volt vissza, amikor támadhattunk: Bognár pedig a sarokból pörkölt be egy hármast, talpra ugrasztva ezzel a közönséget. Hat másodperc maradt az órán, 86–83. A vendégek nem tudták kosárral zárni a támadást, így szezonbeli negyedik edzőmeccsünket is megnyertük.

A meccs után a Szedeák bejelentette, hogy montenegrói utánpótlás-válogatott dobóhátvéd, Milic Starovlah megfelelt a próbajátékon, a szezon végéig leigazolták. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus