Felkészülési tornát nyert a Körmend, az OSE és az Olaj is

Helyosztókat rendeztek a Mogyorósy Szilárd Emléktornán, a Bányász Kupán és a Sitku Ernő Emléktornán is.

Mogyorósy Szilárd Emléktorna

Egis Körmend - Krka Novo Mesto 84-73 (21-16, 23-25, 16-15, 24-17)

Egis Körmend: Anderson 15, Moore 17/15, Takács 2, Cakarun 10, Herczeg -, Mitchell 26/3, Martinez 2, Parrish 5/3, Balogh -, Omenaka 7.

 

Alba Fehérvár - Oberwart Gunners 63-85 (24-20, 9-23, 23-22, 7-20)

Alba Fehérvár: Takács Milán 11/3, Takács Martin 5, DeCosey 11/3, Ford 12, Phimore 7, Balsay 10, Góbi 4,Osztoics 3, Vértes -, Kertész D. -, Simon D. -.

 

A torna végeredménye: 1. Egis Körmend, 2. Krka Novo Mesto, 3. Oberwart Gunners, 4. Alba Fehérvár

 

Bányász Kupa

MVM-OSE Lions - Kometa Kaposvári KK 87-81 (21-24, 27-20, 21-23, 18-14)

Kometa Kaposvári KK: Aris 4, Puska B. 7/3, Bogdán B. 7, Gabric 26/18, Hughes 17. Csere: Krnjajski 8, Halmai D. 4, Hendlein -, Csorvási 8, Hajduk -, Antalics -. 

MVM-OSE Lions: Dimitrijevic 22, Krestinin 7, Carev 3, Illés 13, Barnjak 15, Dorogi 8, Calloway 7, Pápai 5, Szabadi 2, Mucza 5.

A Kaposvár összefoglalója a találkozóról:

Mi a Soporon KC, az MVM-OSE Lions pedig a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét együttesét győzte le az oroszlányi MVM-Bányász kupa első napján, így a szombat esti döntőben találkozott a két csapat.

Végig nagy csata zajlott a pályán, s az első negyedben még mi vezettünk három ponttal. A hazaiak azonban a félidőig átvették a vezetést, s hiába nyertük meg a harmadik felvonást, a minimális fór az OSE csapatánál volt. A záróetapban is óriásit küzdöttünk, de végül a házigazda nyerte meg a találkozót, s így otthon tartotta a kupát.

Tipikus felkészülési mérkőzés volt, melyet vezetőedzőnk Ivan Rudez arra (is) használt, hogy mindenkit kipróbáljon meccsszituációban. Pályára lépett Halmai Dániel, aki szerzett is négy pontot, de szóhoz jutott Hajduk Attila Dominik és Antalics Dániel is. Nyolc játékosunk töltött több mint húsz percet a pályán.

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC 62-93 (11-26, 20-15, 18-26, 13-26)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 10/6, Ivkovic 5/3, Klobucar 8/3, Kucsera 4/3, Karahodzics 4, Borisov 20/9, Dramicanin 5/3, Wittmann 2, Kiss Dávid 2, Tóth Barna 2.

Sopron KC: JOSEPH 16/9, Jones 11/3, VALERIO-BODON 22/12, BARNETT 13/3, Molnár M. 7, AYALA 16, Sitku, TAKÁCS 6/6, Supola -, Csendes -, Csátaljay 2, Schöll -.

A Sopron összefoglalója:

Szenzációsan kezdtünk, a nyitóetap közepén több, mint 10, a második szakasz derekán pedig már kerek 20 ponttal vezettünk. Ami külön örömteli volt, az a fiatal Valerio-Bodon remeklése, de Joseph is jól célzott távolról. A félidő végén jött egy hullámvölgy, szünetre megfelezte hátrányát a Kecskemét, amelynek korábbi közönségkedvencünk, Milos volt messze a legjobbja.

Szünet után már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, fokozatosan elhúzva végül fölényes, 31 pont különbségű győzelmet arattunk, messze a felkészülési időszak legjobb játékával.

 

A torna végeredménye: 1. MVM-OSE Lions, 2. Kometa Kaposvári KK, 3. Sopron KC, 4. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

 

Sitku Ernő Emléktorna

Szolnoki Olajbányász - Hübner Nyíregyháza BS 74–61 (30–17, 12–13, 16–11, 16–20)

Szolnoki Olajbányász: Gavin 14/9, Pallai 8/3, Lukács 2, Szubotics 9, Williamson 11, Barnes 14/6, Durham 12/6, Rudner -, Révész 4, Sebők -.

Hübner Nyíregyháza BS: Perry 19/6, Kiss, Bazsó 5/3, Dolezaj 17/6, Henderson 8/3, Williams 5, Kass 4/3, Fazekas -, Szobi 3/3.

A Nyíregyháza összefoglalója:

A Honvéd ellen meggyőző fölénnyel nyert elődöntő után szombaton a Sitku Ernő Emléktorna döntőjében léptünk pályára. Noha ellenfelünk, a Szolnoki Olajbányász szűkebb különbséggel győzte le pénteken a DEAC-ot, a Tisza-partiak is magabiztosan diadalmaskodtak, így önbizalommal teli csapatok találkoztak a fináléban.

Az Olaj kapta el jobban a fonalat, Gavin rövid idő alatt három triplát is bevágott, 15–12-nél időt kért Pethő Ákos. Nálunk kezdetben Harrison Henderson vitte a prímet, aki dobott hármast és kétszer zsákolt, valamint támadólepattanókat is szedett. A védekezésünk viszont nem volt az igazi, a Szolnok jó százalékkal 30 pontig jutott az első negyedben.

Ezt az előnyét tartotta a második játékrészben, amikor már hátul jobban teljesítettünk, ám nem találtuk a dobásainkat. A szlovák válogatott Marek Dolezaj roppant agilisan játszott, de csapatszinten nem tudtunk egyszerre jól teljesíteni támadásban és védekezésben is.

Fordulás után nagyon lassan pörögtek fel a csapatok, percekig nem születtek kosarak. A távoli dobásokkal továbbra is hadilábon álltunk, majd bár a játékrész végén voltak jó momentumaink, az Olaj mindenre válaszolt: Szobi Dániel triplájára például Auston Barnes dobott egy távolit az utolsó másodpercben.

Noha felkészülési mérkőzésről volt szó, mégiscsak egy torna döntőjét játszották a csapatok, amit egyik fél sem akart elveszíteni. Ezt mutatja, hogy a negyedik negyedben kevesebb mint két perc alatt, mindkét vezetőedző időt kért egyszer-egyszer. Előbb Pethő Ákos hívta maghoz az övéit, mert a Szolnok negyven másodperc alatt öt pontot dobva 21-re növelte az előnyét, majd a vendégek mestere kért időt, amikor egymást követő két támadásból két hármast értékesítettünk. Végre beestek a dobásaink, négy triplával és kivédekezett akciókkal, Perry és Dolezaj vezetésével visszajöttünk kilenc pontra, ezen az estén azonban ez volt a maximum, mert elhibázott támadások után a Szolnok büntetett és lezárta a mérkőzést.

A tavalyi tornánkhoz hasonlóan ezúttal is ezüstérmet szereztünk, de két hasznos mérkőzés után folytathatjuk a felkészülést.

 

DEAC - Budapesti Honvéd 90-81 (25-15, 26-27, 19-21, 20-18)

DEAC: Kenéz 4, Gumbs 5/3, Mócsán 16/9, Drenovac 34/3, Milovanovics 7, Polyák 18/6, Balázsi 1, Neuwirth 5/3, Fábián -, Czermann -.

Budapesti Honvéd: Kopácsi 20/12, Tanoh Dez 18/3, Hajdu 8/6, Mijovics 14/6, Peringer 5, Takács 12/9, Völgyi 4, Rédei -, Vámos -, Cohill -.

A DEAC beszámolója:

A Szolnoki Olajbányász elleni ötpontos vereséget követően a Budapesti Honvéddal találkozott David Dedek együttese a Sitku Ernő Emléktorna bronzmérkőzésén Nyíregyházán. A pénteken megsérülő Mike Scott mellett kisebb sérülés miatt Tóth Ádám és Garamvölgyi Ákos is pihenőt kapott, de az orvosi vizsgálatok alapján szerencsére egyikükre sem vár hosszabb kihagyás. Az első osztályba frissen feljutó fővárosiakhoz ugyan a nyáron már több magyar játékos is érkezett, de egyelőre még mindig csak egy légiós volt a keretükben Mijovics személyében.

A Szolnok elleni összecsapáson is vezérszerepet betöltő Drenovac ezúttal is csapata élére állt, ő szerezte a DEAC első kilenc pontját. Védő oldalon is nagyon igyekeztek a hajdúságiak, melynek köszönhetően öt perc után már nyolc ponttal vezettek (13-5). Kopácsi pontjaival zárkózott a Honvéd, de ezt követően Mócsán lépett elő, szerb csapattársához hasonlóan ő is sorozatban kilenc egységet jegyzett, így maradt a magabiztos debreceni vezetés. A negyed hajrájában Neuwirth ziccerével kétszámjegyűre nőtt a különbség, tíz perc játék után 25-15-öt mutatott az eredményjelző.

A második etapot is a DEAC kezdte jobban, Gumbs triplájával már 14 is volt közte, ám a fővárosiak nem estek össze, három gyorsindítással és egy távolival egy 9-0-s sorozatot produkáltak, magához is hívta övéit Dedek mester (31-26). Bár az egyperces szünet után három debreceni kosár következett, a Honvéd a folytatásban is rendkívül bátran kosárlabdázott, így három perccel a nagyszünet előtt háromra sikerült zárkózniuk. A félidő utolsó perceiben Polyák pillanatai következtek, a csapatkapitány agilis játékának köszönhetően ismét megléptek, így 51-42-es vezetéssel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után Kenéz ziccerére Tanoh Dez válaszolt öt ponttal, majd Mócsán, Polyák és Gumbs volt eredményes, időt is kért Baksa Szabolcs (59-47). Mindkét oldalon sok volt a hiba, a dobások nem ültek úgy, mint az első húsz perc során, de a játékrész végén a Honvéd stabilizálta a játékát, és négyre zárkózott. A dudaszó pillanatában Neuwirth talált be emberről, ennek ellenére ezt a negyedet is a piros-fehérek nyerték két ponttal (70-63).

A záró felvonásban ugyan újra tíz felé növelte előnyét a DEAC, de magasembereik hiányában továbbra is rengeteg második esélyt hagytak ellenfelüknek, így tartotta a lépést a Honvéd. A találkozón harmincnégy pontig jutó Drenovac, és a Polyák-Mócsán duó ponterős játékának köszönhetően egy percig sem forgott veszélyben a debreceni győzelem, de a 90-81-es végeredmény ellenére is maradhatott bőven hiányérzete David Dedek vezetőedzőnek. A jövőhéten két edzőmérkőzéssel folytatódik a felkészülés, szerdán Nyíregyházára látogatnak Polyákék, majd két nappal később a szabolcsiakat látják vendégül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ezúttal már nézők előtt.

 

A torna végeredménye: 1. Szolnoki Olajbányász, 2. Hübner Nyíregyháza BS, 3. DEAC, 4. Budapesti Honvéd SE.

MVP: Pallai Tamás (Szolnok)

Sitku Ernő-különdíj (a torna legjobb magasembere): Marek Dolezaj (Nyíregyháza)

Legjobb hazai játékos: Darius Perry (Nyíregyháza)

 

 

Felkészülési mérkőzés

Falco Volvo Alpok Autó Szombathely - Zalakerámia  ZTE KK  95-91  (27-24, 21-24, 27-22, 20-21) 

 

Forrás: a csapatok honlapjai, Facebook oldalai

Fotó: Szolnoki Olajbányász Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus