Férfi NB I A csoport: A 4. forduló válogatottja

A válogatottak: Mario Ihring, Perl Zoltán, Martins Laksa, Bognár Kristóf és Lovro Buljevic.

A Tippmix Férfi NB I A csoportjának 4. fordulójából lejátszották a hátralévő hat mérkőzést a tegnapi nap folyamán. A női élvonalhoz hasonlóan a férfiaknál is lesz idén forduló válogatottja - lássuk, kik kerültek be a 4. forduló legjobb ötösébe! - adta hírül a hunbasket.hu.
  
Mario Ihring - MVM-OSE Lions
 
A szlovák válogatott irányítójának nem ez volt az első kiváló teljesítménye az oroszlányiaknál, és sorsdöntő is volt a jó játéka, hiszen az MVM-OSE Lions mindössze két ponttal, 86-84-re verte a Zalakerámia ZTE KK-t - nem kis mértékben Ihringnek köszönhetően. A 23 esztendős kosaras 19 ponttal (4/5 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető), 3 lepattanóval, 10 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 7 kiharcolt faulttal, valamivel több mint 35 perc alatt összegyűjtött 34 VAL-jával vezette győzelemre övéit. A negatív oldalra mindössze 3 eladott labda került, és mivel az OSE nyert, Ihring pedig a kör legjobb egyéni produkcióját nyújtotta számszakilag, így ő lett a 4. forduló legértékesebb játékosa, MVP-je.
 
Perl Zoltán - Falco KC Szombathely
 
A bajnok az első negyed második felétől kezdve könnyedén múlta felül a Sopront még múlt szerdán (95-64), Perl pedig tevékeny részt vállalt ebből a sikerből - ahogy egyébként többen is, Benke Szilárd, Váradi Benedek és Boris Barac is közel 30 VAL-t hozott. Perl Zoltán 19 ponttal (5/8 dupla, 0/2 tripla, 9/10 büntető), 5 pattanóval, 6 gólpasszal, 1 eladott labdával és 6 kiharcolt személyi hibával iratkozott fel a statisztikai lapra, ami 24 perc játék alatt 29 VAL-t ért számára és csapatának.
 
Martins Laksa - Alba Fehérvár
 
Az Alba Fehérvár két vesztes mérkőzést követően fogadta a HÜBNER Nyíregyháza BS gárdáját, az első félidőt követően pedig a nyeretlen újonccal szemben is egypontos hátrányban volt. A 31 esztendős lett kosaras volt a székesfehérvári gárda egyik vezére a fordulást követően, és többek között neki hála 15 pontos sikert könyvelhetett el az Alba (93-78). Laksa 24 pontig (2/5 dupla, 5/9 tripla, 5/5 büntető), 6 lepattanóig, 4 gólpasszig, 1-1 szerzett és eladott labdáig, valamint 3 kiharcolt faultig jutott közel 31 percnyi játékidő alatt, ami azt jelentette, hogy 30 VAL került a neve mellé.
 
Bognár Kristóf - Naturtex-SZTE-Szedeák
 
A Szedeák elképesztő feltámadást produkált, 24 pontos hátrányból fordított a Kaposvár ellen, de végül egyetlen ponttal elbukta a tegnapi mérkőzését (75-76). Ez legkevésbé Bognár Kristófon múlt, aki 21 ponttal (3/6 dupla, 4/6 tripla, 3/4 büntető), 9 lepattanóval, 1 gólpasszal, 2-2 szerzett és eladott labdával, valamint 5 kiharcolt személyi hibával próbálta sikerre vezetni övéit, ami Laksához hasonlóan 31 perc alatt 30 VAL-t jelentett a számok nyelvén. Az utolsó percben kipontozódott, és Nimrod Hilliard IV az utolsó faultja után megítélt büntetőkből szerezte meg végül a győztes kaposvári pontokat, de Bognár egész mérkőzésen nyújtott produkciója így is kalaplengetést érdemel.
 
Lovro Buljevic - Egis Atomerőmű SE
 
A paksi együttes két hosszabbításos és egy sima vereség után megszerezte első győzelmét a 2021/22-es alapszakaszban, és több nagyszerű egyéni produkció közül Lovro Buljevicé volt a legjobb statisztikailag. 20 pontot (8/9 dupla, 0/1 tripla, 4/6 büntető), 6 lepattanót, 2-2 blokkot és szerzett labdát, illetve 6 kiharcolt faultot jegyzett az Egis Körmend elleni 19 pontos diadal (106-87) során. Nem töltött a pályán egy félidőnyi játékpercet sem, de 19 és fél minutum alatt is összehozott 32 VAL-t.

 

Fotó: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus