Golomán György neves tornán szerepelt

Golomán György aktívan tölti a nyarat, a The Basketball Tournament sorozatban kapott komoly szerepet.

A The Basketball Tournament versenysorozat 2014 óta létezik az Egyesült Államokban, melynek összdíjazása 2 millió dollár, melyet teljes összegben a győztes visz. A nyereményt karitatív célra fordítják, melynek összege az évek során folyamatosan növekedett. Ez többek között a neves játékosoknak köszönhető, akik a TBT mellé álltak, valamint hogy országosan sugározza a mérkőzéseket az ESPN sportcsatorna.

A résztvevő 72 csapatot négy régióból egyenként 18-18 együttes teszi ki, akik egyenes kieséses rendszerben játsszák végig a sorozatot. Golomán csapata a Sons of Westwood, melyet döntő többségében egykori UCLA Bruins játékosok alkottak a nyugati régió 4. helyén emelték ki.

Az első mérkőzést tükörsimán nyerték Golománék, a We Are D3 (13.) ellen, 90-65-re. A magyar magasember kezdőként 25 játékperc alatt 7 pontot tett a közösbe (8-ból 2 mezőnyből, 5-ből 1 tripla), leszedett 4 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, emellett 2 blokk és 1-1 szerzett és eladott labda került a lőlapjára. Hiába nem ültek dobásai, nagyon hasznos tagja volt a győztes csapatnak.

A második összecsapás fordulatosra sikeredett, de ismét győzedelmeskedtek az egykori UCLA kosarasok, 76-62-vel zártak az Albuquerque Hoops ellen. Golomán ezen a mérkőzésen is kezdett, 27 játékperce alatt 10 ponttal, 2 lepattanóval, 3 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 1 blokkal segítette csapatát.

A hétvégén a mezőny legjobb 16 csapata mérkőzött, a Sons of Westwood pedig az első helyen kiemelt Challenge ALS gárdájával került szembe, melyben Sean Marshall és Marvelle Harris is szerepeltek. Előbbi 2008-ban All-Star kerettag volt a török bajnokságban, utóbbi pedig már megjárta az ausztrál és a libanoni bajnokságot is profiként. A találkozó jól indult a Westwoodnak, köszönhetően Golomán két gyors kosarának. Sőt a mérkőzést döntő részében a magyar játékos csapata dominálta, viszont a végjátékban a többet és pontosabban büntetőző, valamint az extrát hozó Harris vezette tavalyi döntős társaság győzött (80-86).

Golomán kezdőként 13 pontot szerzett (6-ból 5 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), leszedett 3 lepattanót, továbbá 1-1 gólpassz és szerzett labda, valamint 2 labdaeladás került a statisztikai lapjára. Ezen a tornán már nem láthatjuk pályán a magyar magasembert, mivel a vereség automatikus kiesést jelentett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus