Gyászhír: Elhunyt Bátor Vilmos

87 éves korában távozott közülünk.

A Hunbasket.hu gyászközleménye:

Újra gyászol a magyar kosárlabdasport: 87 éves korában elhunyt Bátor Vilmos edző, aki egyike volt azon kiváló szakembereknek, akik megkapták a Magyar Edzők Társasága életmű díját.
 
1960-ban kezdett edzősködni. Pályafutása kezdetén, 3 évre rá a KSI-hez került, ahol leány vonalon kezdett dolgozni, és több későbbi kiváló Eb-bronzérmes olimpiai 4. kosaras hölgy kapta meg nála az alapokat. Bátor Vilmos karrierjének következő jelentős állomása a MAFC volt, ott szervezte meg a szakosztály fiú utánpótlását, és alakított ki színvonalas szakmai műhelyt, ambíciózus fiatal szakemberekkel. Itt dolgozva 1987-ben az Év utánpótlás edzőjének választották. Nemcsak a MAFC-utánpótlásában edzősködött, hanem több mint egy évtizeden át szervezte fáradhatatlanul a BME testnevelés tanszékén dolgozva az egyetemi kari bajnokságokat, s a MAFC Martos NB II-es együttesét is irányította.
 
2003-ban nyugdíjba vonult, de a kosárlabdától nem szakadt el: egyik legsikeresebb korábbi tanítványa, Kiss Lenke kereste meg, hogy a nevével fémjelzett Kiss Lenke Kosársuliban több korosztályban is egyéni képzéseket tartson. Élete utolsó közel 20 évében a KLKS-nél dolgozott.
 
Őszinte részvétünk a családnak!
 

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus