Győztek az észtek, holnap ismétel a két csapat

17 ponttal nyert ellenfelünk.

A Hunbasket összefoglalója:

Csendes Péter, Meszlényi Róbert, Csátaljay Péter és Csuti Kornál személyében négy U19-es is helyet kapott a férfi kosárlabda válogatottban az első Észtország elleni felkészülési mérkőzésen. Ezzel együtt Vojvoda Dávid, Mócsán Bálint és Perl Zoltán pihenőt kapott a szakvezetéstől.
 
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány csapata a lengyelországi olimpiai előselejtezőkre készül Kecskeméten. Benke Szilárdék az Izrael és Izland elleni meccsekkel kezdték a hangolódást. A szövetségi kapitány előre jelezte, hogy a fiatalítást és a jövőt szem előtt tartva, négy fiatalnak is lehetőséget ad a bizonyításra, így az első észtek elleni csatában újoncot avatott a magyar válogatott.
 
Az észtekkel egyébként akár össze is kerülhetünk a lengyel tornán, ehhez persze mindkét gárdának csoportja első két helyének valamelyikén kellene végezni.
 
Sűrű cserék, kemény védekezés és valamivel pontosabb észt támadások jellemezték az első negyedet. A vendégek remekül céloztak távolról, tulajdonképpen ez jelentette a pontbeli különbséget a két csapat között. Kilenc próbálkozásukból ötször betaláltak, így biztosan vezettek tíz perc játék után (14-26).
 
Az észtek a folytatásban is a gyors játékot erőltették, amivel őrizni tudták kényelmesnek mondható előnyüket. A hazaiak Váradi és Benke pontjaival próbálták tartani a lépést az észtekkel, ám az északiak továbbra is remekül céloztak, miközben nagyon keményen védekeztek. A félidő Pongó Marcell dudaszós triplájával zárult, de így is biztosan vezetett az ellenfél (31-45).
 
Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe abból a szempontból, hogy az észtek őrizték vezetésüket. Viszont a magyar csapat pontosabbá vált, s védekezésben is sikerült megállítani a vendégek rohanását. Mindezt úgy, hogy sokat voltak pályán a keret fiataljai is, volt, amikor mind a négyen! (52-65).
 
A záró negyedben az észtek legnevesebb játékosának, a spanyol Bilbaóba szerződő Kullamaenek a tripláival ismét húsz pont körülire tornászta előnyét Észtország (58-78). Ezzel a lényegi kérdések tulajdonképpen el is dőltek, a végig vezető vendégek megérdemelten nyertek a fiataljait sokat szerepeltető magyar csapat ellen.
 
Folytatás pénteken 16 órától, ismét az észt válogatott ellen, amikor már az a magyar csapat lép pályára, mely elutazik az olimpiai selejtezőre Lengyelországba.
 
 
Magyarország - Észtország 73-90 (14-26, 17-19, 21-20, 21-25)
 
Felkészülési mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Frányó Péter, Minár László Balázs

 
Magyarország: Váradi 6/6, Somogyi 8, Benke 13/6, Golomán 12/3, Keller 2. Csere: Karahodzsics 8, Csátaljay 7, Csuti -, Csendes 2, Lukács 7, Pongó 6/3, Meszlényi 2.
 
Észtország: Raieste 6/6, Kirves 2, M. Jurkatamm 10/3, Kullamae 18/12, Konntsuk 12/6. Csere: Böckler 4, Post 3/3, Suurorg 7/3, T. Jurkatamm 3, Riismaa 16/6, Hermet 5/3, Toom 4.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Réti Virág/MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus