Házon belülről pótolja vezetőedzőjét a Körmend

Ziga Mravljak veszi át az irányítást a távozó Matthias Zollnertől.

A Nemzeti Sport Online számolt be arról, hogy Ziga Mravljak veszi át a körmendi kispadot:

A szlovén Ziga Mravljak lett a férfibajnokság élvonalában szereplő Egis Körmend új vezetőedzője.

A 33 éves szlovén szakember (rövid megszakítással) 2016 decembere óta – amikor honfitársával, az azóta már a Szolnokot irányító Gasper Potocnikkal érkezett hazánkba – dolgozik a vasiaknál másodedzőként.

Mravljak a nemrégiben távozó német Matthias Zollnert váltja a 2019-ben bajnoki ezüstérmes gárdánál, amely a második helyen állt, amikor a 2019–2020-as idényt március közepén befejezettnek nyilvánította a szövetség a koronavírus-járvány miatt.

 

A hírt később az Egis Körmend is megerősítette hivatalos közleményében:

Csapatunk a mai napon sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 33 éves szlovén szakember személyében találta meg új vezetőedzőjét.

Az eseményen részt vett Bebes István, Körmend Város polgármestere, Hajba Ádám, az Egis Körmend ügyvezetője és Ziga Mravljak, az új vezetőedző.

Ziga Mravljak 2016 végén érkezett először Körmendre, hogy Hencsey Tamás mellett segítse az akkori vezetőedző, a szintén szlovén Gasper Potocnik munkáját. Távozásukat követően Szlovéniában, az Olimpija Ljubljana keretein belül dolgozott, számos korosztályos sikert elérve. Majd 2019 nyarán visszatért városunkba, hogy a Matthias Zollner által vezetett szakmai stábban dolgozzon. Egyrészt másodedzői feladatokat látott el, másrészt ő irányította a klub ifjúsági programját, amelynek keretében számos fiatal került Körmendre, akik a korábban is itt nevelkedett játékosokkal együtt ígéretes alapot jelenthetnek a klub számára a következő esztendőkre.

Miután Matthias Zollner távozott a csapattól, szükségünk volt egy olyan szakemberre, aki tovább viheti a magas színvonalú szakmai munkát.

Ziga Mravljak jól ismeri a játékoskeretünket, a klub mindennapi életét és van már vezetőedzői tapasztalata is, ezért kézenfekvő volt, hogy ő irányítsa tovább a szakmai munkát.

Ziga Mravljak a mai aláírással három szezonra kötelezte el magát az Egis Körmendhez és az lesz a feladata, hogy a légiósok számát évről évre folyamatosan csökkentve, az itt képzett fiatalokra alapozva érjen el sikereket a csapattal.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó, Slide - Jámbori Tamás/Vas Népe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus