Hivatalos: Curry kivásárolta magát, visszatér Szombathelyre

Bejelentették a légióst a szombathelyiek. 

A klub közleménye:

"Véget ért a több hetes találgatás, Ron Curry a lettországi Rigából visszatér Szombathelyre és megint nálunk kosarazhat, újra a mi játékosunk!

- Örömmel tájékoztatom szurkolóinkat és a csapat szimpatizánsait, támogatóit, hogy Ron Curry újra sárga-fekete mezben pattogtathat - tájékoztatta a falcokc.comot péntek délelőtt Gráczer György.

Klubunk ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy családi okok miatt kérte Ron lettországi szerződése felbontását. Curry és a Riga megegyezett, a játékos kivásárolta játékjogát. Az ügyletben nem vett részt a Falco. Ron Curry péntek délután érkezik Szombathelyre és az esti edzésen már Gasper Okorn vezényszavait figyelheti. 

- A szombati, OSE elleni összecsapáson még nem lesz Curry a keret tagja, hiszen ilyen gyorsan nem lehet(ett) elintézni az amerikai irányító játékengedélyét. Curry a 2019/2020-as szezon végéig szóló szerződést kötött klubunkkkal - tette hozzá Gráczer György, aki nem zárta ki az október 30-i zaragozai debütálást. 

Bajnokcsapatunk 26 éves 191 cm magas régi-új hátvédje 41 bajnokin lépett pályára az előző szezonban, átlagosan 28,4 percet töltött a parketten, és 12,6 pontos, 2,7 lepattanós, 3,4 gólpasszos szezont produkált.

Lettországban csapattársa volt Lester Medford, aki a 2016/17-es idényben erősítette csapatunkat. A Bajnokok Ligájában 2 mérkőzésen játszott, a Mornar Bar, és a Peristeri winmasters ellen. A két találkozón 30,5 percet, 11,5 pontot, 5 lepattanót, 4 gólpasszt és 1,5 labdaszerzést átlagolt. A bajnokságban átlagban 23,3 percet, 7,8 pontot, 2,8 lepattanót, 3,5 asszisztot mutatott fel."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus