Horvát edző veszi át a PVSK irányítását

Drazsen Brajkovics az utóbbi pár évben nem vállalt vezetőedzői munkát, az NBA-re készülő fiatal horvát játékosok egyéni felkészítésére fókuszált.

"Andrija Csirics távozása után meg is van csapatunk új vezetőedzője" - számolt be a PVSK-Panthers honlapja. "Klubunk megállapodott a 61 éves horvát Drazsen Brajkoviccsal, így a tapasztalt szakember veszi át a PVSK-Veolia vezetését, vele fogunk harcolni az A csoportban bennmaradásért."

"Brajkovics majd három évtizedes edzői pályafutása során számos élvonalbeli horvát klubcsapatot vezetett már, bajnoki bronzérem a legjobb eredménye férfi vonalon, de a KK Zagreb vezetőedzőjeként az Euroligában is dolgozott már korábban. A BC Elemes női együttesét vezetve volt már horvát bajnok is. Nem csak hazájában fordult meg, hiszen a Dinamo Tbilisivel volt korábban grúz bajnok és kupagyőztes, míg a Kosicét irányítva a szlovák kupát is elhódította. Klubkarrierje közben több korosztályban is vezette a horvát válogatottakat, 2004-től egy éven át a horvát felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus