Igen eseménydús hete van az NB I/B egyik élgárdájának

A BKG-Prima Akadémia hétfőn egy NCAA-csapattal játszott, a héten pedig további három külföldi ellenféllel mérkőzik.

A primabasket.hu cikke:

A múlt héten pénteken a Budafok együttesével indítottuk a “preseasont”, ahol egy szoros mérkőzést játszottunk a már jól ismert versenytársainkkal.

“Szezon eleji hangulatban és formában indult a budafoki találkozó. Szerencsére meggyőző támadójátékot tudtunk mutatni akkor, amikor akartunk, de sajnos a védekezésen még van mit javítani.“ - értékelt röviden — Dr. Nagy Ágoston — csapatunk vezetőedzője.

Hétfőn az NCAA Divízió I-es East Tennessee State Egyetemet fogadtuk, ahol a vendégek egy szoros első negyed után megléptek, majd magabiztos győzelmet arattak.

Mesterünk az amerikaiak elleni mérkőzésről a következőt mondta: “Szokatlan stílusban játszó csapat ellen próbáltunk gyakorolni. Nem biztos, hogy ez az ellenfél nehezebb, nagyobb feladatot jelentett számunkra, mint ami a bajnokságban majd ránk vár. Azonban mindenképp hasznos volt, mert sokat lehetett tanulni arról, hogy hol is tartunk éppen. Nagy energiát kell fordítanunk a védekezésünk összeállítására és a helyes, precíz, időzített támadólábmunka használatára is. A következő hetekben és edzőmérkőzéseken ezeken fogunk dolgozni.”

A hét második felében három barátságos mérkőzést is játszani fogunk. Pénteken és vasárnap az osztrák másodosztályban szereplő Salzburg ellen, szombaton pedig a német regional ligában szereplő Rosenheim ellen.

“Nagyon várjuk ezt a túrát, ahol külföldi együttesek ellen játszhatunk. Remélhetőleg sikerül előrébb lépni csapatszinten s ez egy jó lehetőség arra is, hogy kicsit több időt tölthessünk együtt, ezzel is formálva a kémiát.” — nyilatkozta klubunk rutinos hátvéde, Nagy Benedek.

A heti program:

Péntek 17:30

BSC Salzburg vs BKG-PRIMA Akadémia

Szombat 16:00

Rosenheim vs BKG-PRIMA Akadémia

Vasárnap 12:45

BSC Salzburg vs BKG-PRIMA Akadémia

Fotó - primabasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus