Így várja a bajnoki rajtot az újonc Honvéd

Rögtön a Falco ellen kezdenek, Baksa Szabolcs vezetőedző szerint éhesek a sikerre.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület férfi kosárlabdacsapata 21 év után visszatér az NB I A-csoportjába. A szombati, Falco elleni szezonnyitó mérkőzés előtt csapatbemutató sajtótájékoztatót tartott a klub, amelyen Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, Báder Márton szakmai igazgató, Baksa Szabolcs vezetőedző és az együttes játékosai is részt vettek.

A csapat az előző szezonban magabiztos teljesítménnyel, 24–2-es mérleggel nyerte meg az NB I/B alapszakaszát, majd első kiemelthez méltó teljesítményt nyújtva menetelt a rájátszásban: a TF-BP és a Vasas Akadémia elleni siker után a döntőben a Jászberényi KSE-t győzte le söpréssel, azaz 3–0-s összesítéssel.

A 33-szoros bajnok és 17-szeres kupagyőztes csapat így 2001 után szerepelhet ismét a hazai élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. A bajnoki nyitány előtti sajtóeseményen elsősorban az együttes felkészüléséről, érkezőiről, keretéről és célkitűzéseiről volt szó. Az alábbiakban elhangzottakból idézünk.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke: – Először is köszönöm azt a teljesítményt, hogy idáig, az első osztályig eljutottunk. Bízunk benne, hogy helyt tudunk állni, még akkor is, ha az előző szezonban látottnál sokkal nagyobb feladat előtt állunk. Remélem, a kosárlabdacsapatunk kifelé is tükrözi majd azt az egységet, ami az egyesületet is jellemzi. Történjen bármi is a következő szezonban, bízom benne, hogy a lendület és az elszántság, ami eddig élt a csapatban, még erősebben megjelenik majd, és tudunk meglepetéseket okozni. Ahogy az edző személye is jelzi, számunkra nagyon fontos a fiatalok beépítése a csapatba és a szakmai stábba, de eközben természetesen nem zárkózzunk el a külföldi játékosok és edzők tudásimportjától sem. Legyen az az erősségünk, hogy újak vagyunk, talán már elfelejtették, hogy milyen is volt a Honvéd régi nagy kosárlabdacsapata. Hazugság azt állítani, hogy nem lesznek nehézségek, de mindenkinél lesznek. Azt kérem, hogy élvezzük az A-csoportos jelenlétet, adjon ez erőt. A Honvéd nagyon büszke rá, hogy két csapata is van a legfelsőbb osztályban, a vízilabda mellett immár a kosárlabda is. Nem kis kihívás, nem kis feladat, de annál nagyobb büszkeség. Sok sikert a csapatnak!

Báder Márton szakmai igazgató: – Már több mint két éve dolgozunk a stábunkkal együtt a Honvédért, és van egy jól látható fejlődés, amit érzünk, tapasztalunk. Végre újra van Budapesten A-csoportos kosárlabdacsapat, így a feljutásunknak köszönhetően nemcsak a Honvédot, hanem a fővárosi kosárlabdát is képviseljük. Ez nagy felelősség. Továbbá az utánpótláskorú játékosok beépítésének folyamatában is nagy lépés, hogy feljutottunk az első osztályba, hiszen kellett egy kifutási lehetőség, egy olyan cél a fiatalok elé, ahova eljuthatnak. Így nem másoknak, hanem saját magunknak tudjuk nevelni a játékosokat. Az előző egy kiugróan jó szezon volt, erre mindig is emlékezni fogunk. De ez a múlt, a mostani célunk, hogy újoncként maradjunk bent az A-csoportban. Ez egy szép és nehéz feladat. Terveink között szerepel még, hogy külföldi játékosokat szerződtessünk, hogy a csapatot erősítsük. Részleteket még nem tudok megosztani, de amint lesz fejlemény, azt kommunikálni fogjuk. Szembesültünk nehézségekkel, nem várt eseményekkel. Ezekkel foglalkoznunk kell, vezetőként az a feladatunk, hogy ezeket megoldjuk. Mindenesetre a játékosok tisztességgel, becsülettel elvégezték a szezon fizikailag talán legnehezebb részét, a nyári felkészülést. Leginkább tehát a magunk elé felállított célok a fontosak: a bennmaradás, a stabil gazdasági helyzet fenntartása és a nézők kicsalogatása a Ludovika Arénába. Bízom benne, hogy ennek meg tudunk majd felelni! Végül ezúton is szeretném megköszönni a támogatóinknak, név szerint a Budapesti Honvéd Sportegyesületnek, a Szerencsejáték Zrt.-nek, az Endo-Plus-Service Kft.-nek, a SERCO Informatika Kft.-nek és a Toti Sportnak az együttműködést, és hogy segítik a munkánkat az előttünk álló szezonban.

Baksa Szabolcs vezetőedző: – A feljutó csapat magja együtt maradt, ez előnyt jelenthet azokhoz az együttesekhez képest, amelyeknél nagy volt a játékosmozgás. Demeter Attila és Peringer Balázs szerződtetése nagyon jó döntésnek bizonyult, ez már a felkészülés alatt kiderült. Feljutóként minél több első osztályú csapattal akartunk felkészülési mérkőzést játszani, hogy fel tudjuk venni a bajnokság ritmusát, színvonalát. Nyolc mérkőzésen léptünk pályára, volt amikor jobban, volt amikor rosszabbul teljesítettünk, mindenesetre hasznos volt a sok mérkőzés. Saját kiválósági kritériumokat kell megfogalmazni, amikben tudunk fejlődni és előrelépni. Nyilván mi is mindig nyerni szeretnénk, de ha az elején nem sikerül felvenni a lépést, akkor is szem előtt kell tartanunk a saját kritériumainkat, hogy megmaradjon a hit és a motiváció. Jó munkát végeztünk, a fiúk éhesek, készen állnak a kihívásra. Bízom benne, hogy minél több szurkoló kilátogat majd a Ludovika Arénába!

A Honvéd október 1-jén a címvédő Falco KC Szombathely ellen kezdi meg a szereplését a TIPPMIX férfi NB I A-csoportjában. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a Ludovika Arénában, jegyek az Eventim oldalán vásárolhatók meg.

forrás és fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus