Ilyen volt az I. Kezdő5.hu Kosárlabda Fesztivál

Noha az eső miatt némiképp változott az eredeti terv, legnagyobb örömünkre sikeres volt első komplex rendezvényünk. Íme a beszámoló.

Az előző napi vihar és a minden mérvadó időjárás előrejelzés miatt nem kockáztathattuk meg, hogy a szabadtéri pályákon rendezzük az I. Honvéd-Kezdő5.hu 3x3 Kupát, de szerencsére a legendás Budapesti Honvéd SE - egykor istállóként (!) szolgáló - fedett csarnoka rendelkezésünkre állt erre az esetre, így gyors bepakolást követően egy kis csúszással ugyan, de el tudtuk kezdeni a tornát, melyen mind a 12 előzetesen benevezett csapat meg is jelent időben.

A kis átszervezés okán a Mitchell & Ness mezvásár, illetve a www.kezdo5shop.hu termékek bemutatója, valamint a Best Sportcards Corner kártyabörzéje a kosárlabda terem helyett a sporttelep főépületébe költözött.

A 3x3-as torna mezőnyében a társrendező, a hazai pályát adó Honvéd két, igencsak erős csapatot állított ki, de a többi formáció is tele volt vagy NB I/B-s szinten jegyzett játékosokkal vagy a 3x3-ban már érdemi tapasztalattal rendelkező versenyzőkkel. Nyugodtan mondhatjuk, hogy nívós mezőny gyűlt össze.

A 4 db 3 csapatos csoport mindegyikében szoros és fordulatos küzdelem folyt már a továbbjutásért is. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy a Debreceni Dániel, Gonda Zsombor, Jakab Arnold, Molnár Bence négyesfogat (Verte meg a Rivesz) a legjobb nyolc közé sem jutott be.

A 12 csapatos mezőny egyik legfiatalabb alakulata, az U18-as 3x3-as válogatott viszont igen és a későbbi döntős Honvéd/B ellen a nap legfizikálisabb csatáját vívva esett csak ki a negyeddöntőben, míg a mezőny legfiatalabb gárdája, a MEAFC Miskolcról utazott el a fővárosig, hogy részt vegyen az eseményen és megmérettesse magát - 2001-es születésű játékosaival pedig maximálisan helyt is állt, annak ellenére, hogy a csoportból nem tudott továbbmenni.

A nemzeti csapat szakvezetője, Szarvas Gábor kérésünkre külön is értékelte a tornát, mely az első komolyabb megmérettetése volt az Európa-bajnokságra készülő, ebben a korosztályban tavaly Eb-t nyerő (!!!) magyar válogatottnak. A szakvezető amellett, hogy elégedett volt csapata harcosságával és azzal, hogy az idősebbek, erősebbek, magasabbak ellen is végig eséllyel vették fel a küzdelmet, több olyan tapasztalattal is gazdagodott, melyek után az idei keretét tovább tudja formálni a selejtezők előtt. Hozzátette, hogy kiváló első lépés volt ez a megmérettetés fiainak ezen az igencsak hosszú nyári úton.

A speciális tripladobó versenyen - melyen egy értékes karóra volt a nyeremény az Ice Watch felajánlásában - 16-an indultak, köztük olyan dobók, mint az NB I/A-s tapasztalattal is rendelkező Puszta Dávid vagy a „hazaiak” mesterlövészei, Tichov Dominik, Hargitai Krisztián és Pintér Dávid, továbbá a nyíregyházi nevelésű triplavető, Vida Zoltán.

A négyesdöntőbe a selejtezőt követően a legjobb eredménnyel egy fehérvári fiatalember, az U18-as 3x3 válogatott Kuttor Gergő került be, mellette a Honvéd-os Hargitai és a DMTK csapat két rutinos játékosa Gedei Tibor, valamint Varga Máté dobhattak a fődíjért.

Az egyenes kieséses szakasz sajnos a nap legszomorúbb momentumát hozta, hiszen Gedei Tibor achillese súlyosan megsérült egy teljesen ártalmatlan szituációban, aminek műtét lett a vége. Társai viszont ebből valami egészen elképesztő erőt merítve csere nélkül is legyőzték Puszta Dávidékat és elvitték a DMTK-t egészen a bronzmeccsig. A harmadik helyért zajló mérkőzésen a Takács András, Meleg Károly, Bencsik Barnabás (tavaly U18-as 3x3-as Európa-bajnok !!!), Baptiszta Péter által alkotott This No All csapata sem tudta megállítani a kapitányát vesztő DMTK-t, akik pazar dobó formájuknak köszönhetően viszonylag sima meccsel hozták el a torna bronzérmét.

Mielőtt az idei NB I/B Zöld csoport bronzérmes Óbudai Kaszások játékosai alkotta This No All feje felett pálcát törnénk, tegyük hozzá, hogy az elődöntőben ők vesztették el a nap legkiélezettebb, legfordulatosabb és legizgalmasabb, sőt, talán egyben a legszínvonalasabb meccsét a Steier Roland, Rozs Máté, Hargitai Krisztián triója, azaz a Honvéd/B ellen.

A fináléban nem kis meglepetésre tehát Honvéd/A - Honvéd/B párosítás jött össze, ahol a 3x3 szakágban jó névnek számító Pintér Dávid, Fülöp Botond, Bea Bence, Tichov Dominik négyes nem hagyott érdemi esélyt a csere nélkül, hősiesen küzdő fiatalabb hazai gárdának és megnyerte a pénzdíjas versenyt, így ők oszthatták szét maguk között a 80.000 Ft-nyi pénznyereményt - civilben csapattársaik pedig az 50.000 Ft-os második díjjal vigasztalódhattak, a DMTK 3x3 csapata pedig 30 000 Ft-tal lett gazdagabb.

A dobóverseny Final Fourjának mezőnyén Gedei Tibor sajnálatos sérülése miatt változtatni kellett, így a selejtezőben 5. helyen záró Puszta Dávid lett a beugró - és ha már ott járt, általában biztos győzelmet jelentő 11 ponttal az utolsó versenyző előtt célba érőnek is látszott - de ekkor jött az U20-as korú Hargitai Krisztián, aki extázisban dobott és háromból két félpályást értékesítve (!) amolyan buzzer beaterrel vitte el az első helyet és a fődíjat, az Ice Watch karóráját.

Eközben a másik teremben végig komoly érdeklődéssel folyt a Best Sportcards Corner kártyabörzéje is, ráadásul onnan is volt csatlakozó a közös záróeseményhez, az I Love This Game NBA Quiz-hez, melyet a szokásoknak megfelelően Földes Dániel vezényelt le. Itt a párosok versenyében a Mikrohungária Sport Kft. által felajánlott 30.000 Ft-os vásárlási utalványt volt a fődíj, amit a komoly NBA-s ismeretről tanúbizonyságot tevő Gyenizse András - Nagyjános Péter duó vihette haza!

Szeretnénk külön is kiemelni és megköszönni a 3x3-as torna rendezésben segítségünkre lévő Máriás György által vezetett B33-as szervezői csapat munkáját! Az ő egész napos áldozatos munkájuk nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre.

Számunkra, mint rendezők számára is kiváló élmény és tapasztalat volt ez a nap így Veletek együtt, dolgozunk rajta, hogy legyen még több hasonlóban is részünk közösen a - nem is annyira távoli - jövőben.

A szerevezők nevében gratulálunk minden résztvevő csapatnak a kiváló mérkőzésekhez és ezúton is kívánunk mielőbbi felépülést Gedei Tibor kosaras barátunknak!

Fotó - BHSE és Tóth Ádám (Carter Legague)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus