Interjú: Két fontos cél felé robognak a Honvéd kosarasai

Ugyanolyan fontos, hogy magyar fiatalokat menedzseljenek, mint a 21 év után kiharcolt feljutás utáni bennmaradás.

 

Budapesti Honvéd Sportegyesület eddigi teljesítményéről és további céljairól a szakmai igazgató, Báder Márton beszélt a MOL csapatnak adott interjúban.

Részlet a cikkből:

Báder Márton szakmai igazgató szerint ugyanolyan fontos, hogy magyar fiatalokat menedzseljenek, mint a 21 év után kiharcolt feljutás utáni bennmaradás.

Amikor a kosárlabda NBI rajtja előtt Báder Mártonnal beszélgettünk, a huszonegy évnyi szünet után visszajutó Budapesti Honvéd szakmai igazgatója az óvatos építkezés mellett tett hitet. Az egykori klasszis játékos elmondta, a bizonytalan gazdasági környezet miatt semmiképpen nem akarják túlvállalni magukat, és a legfontosabb cél az, hogy a Honvéd becsülettel végig tudja küzdeni a szezont.

Báder akkor úgy fogalmazott, csak egy légióssal kezdik meg a szezont, aminek egyrészt az az oka, hogy fiatal, saját nevelésű magyar játékosokat szeretnének a csapatba építeni, másrészt csak addig akartak nyújtózkodni, ameddig a takaró ért.

“A stabilitás rendkívül fontos, ennek köszönhetően jutottuk el télen odáig, hogy két újabb légióst tudtunk szerződtetni, és ezt nyugodt szívvel megtehettük."

"Igazolni egyébként sem nehéz, hiszen csak egy aláírásról beszélünk. Felelősen igazolni - na, az a kihívás” - mondta nevetve a 42 éves sportvezető.

 

A tejes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: molcsapat.hu; Honved.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus