Jakab Máté egy német BL-csapathoz igazolt

A Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémiáról a Bamberghez vezetett az útja. 

A Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia közleménye:

Jakab Máté a legutóbbi szezonban akadémiánk U18-as együttesének vezetőedzője volt, augusztustól viszont már az egyik legmagasabban jegyzett német csapatnál, a Brose Bambergnél folytatja edzői karrierjét. A Bajnokok Ligájában is érdekelt, 9-szeres német bajnok alakulat vezetősége másodedzőként számít fiatal trénerünkre, aki elmondása szerint óriási lehetőség előtt áll.

„Először is szeretném megköszönni a Honvéd vezetésének, külön Gergely Istvánnak és Báder Mártonnak, hogy élhettem ezzel az eséllyel. Tudom, hogy hosszabb távon gondolkodtak bennem, éreztem a bizalmat az első naptól kezdve, éppen ezért nagyon hálás vagyok a rugalmasságukért. Ez egy komoly lehetőség számomra, hiszen Európa egyik élcsapatáról van szó, megteszek minden tőlem telhetőt, hogy kinn is ragadjak, és bizonyítsam, hogy egy magyar edző is képes ilyen magas szinten dolgozni.”

Akadémiánk vezetője, Báder Márton hozzátette, hogy nem érte váratlanul a hír, Máté régóta dédelgetett álma volt, hogy külföldön dolgozhasson.

„Egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen egy remek edzővel lettünk kevesebben, viszont ez egy olyan lehetőség számára, ami elé nem szerettünk volna akadályt gördíteni. Biztos vagyok benne, hogy Máté Németországban is megállja majd a helyét, hiszen egy felkészült, ambiciózus szakember, akinek sok sikert kívánunk. Hisszük azt, hogy itt, a Honvédon is szerzett olyan tapasztalatokat, amit magával tud majd vinni.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus