Játékkal emlékeztek a legendás edzőre

A Vásárhelyi Kosársuli szurkolói és régi kedvencei egy szomorú jubileum alkalmából jöttek össze, s játszottak emlékmérkőzést.

Miközben Hódmezővásárhely jelenlegi férfi csapata, a Vásárhelyi Kosársuli együttese az NB I B zöld csoportból a pirosba való felkerülésért küzd, a szurkolók régi kedvencei egy szomorú jubileum alkalmából jöttek össze, s játszottak emlékmérkőzést.

A régebbi vásárhelyi kosarasok két évtizede rendre összejönnek a régi szép időkre, nagy sikerekre emlékezni. Öt éve, e találkozó után hunyt el Faragó István, a legendás vásárhelyi edző, aki annak idején több osztályban - így az élvonalban is - sikeresen szerepelt a vásárhelyi férfi gárdával.

A közelmúltban e szomorú jubileum kapcsán gyűltek össze a régi vásárhelyi kosarasok, többek között Borbáth Csaba, Czuprák László, Gémes Levente, Polányi Géza, Vincze Tibor - hogy a legismertebb korábbi játékosokat említsük - , akik emlékmérkőzést játszottak a  többek között Judik Béla és Makszim Lászó fémjelezte 55 év fölötti senior, válogatottal. A találkozóra jónéhány régi vásárhelyi szurkoló, kosárlabda barát kilátogatott a Hódtói sportcsarnokba. A mérkőzésen nem az eredmény, hanem a fél évtizede elhunyt, annak idején az NB I-ben is remek eredményeket kiváló edzőre, későbbi szakosztályvezetőre, szakmai igazgatóra való emlékezés volt az elsődleges.

Korábbi tanítványai nem felejtik Faragó Istvánt, s a tervek szerint találkozóikat - rá is emlékezve - a jövőben is évente megrendezik.

Fotó - Vásárhelyi Kosársuli

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus