Jövő nyárig szóló szerződést kötött a Pécs Csirke Ferenccel

„Ha bármennyit tehetek azért, hogy a pécsi szurkolók örüljenek, akkor csinálom!” - Csirke Ferenc

A NKA Universitas Pécs közleménye:

A tősgyökeres pécsi edző, Csirke Ferenc ült le csapatunk kispadjára. Miután november óta már a Nemzeti Kosárlabda Akadémia rendszerén belül dolgozott, itt edzősködött, úgy érzi, nem mondhatott nemet arra a felkérésre, hogy segítse az A-csoportos férfi együttesünk munkáját – jövő nyárig, a következő idény végéig írt alá.

A szezont Goran Tadic irányításával kezdtük meg, a vezetőedző azonban nemrég bejelentette, hogy családi okok miatt inkább hazájában dolgozna tovább. A Zalaegerszeg elleni nagyon fontos hazai bajnokin már az a Csirke Ferenc irányította Kovács Péteréket, aki november óta a Nemzeti Kosárlabda Akadémián dolgozott az NB I. B Zöld-csoportos, valamint az U20-as fiú együttes vezetőedzőjeként, s akivel kapcsolatban Rátgéber László így fogalmazott:

„A szervezetünkhöz sokan jönnek olyanok, akik a szakmaiságot adják, mások az identitást, nagyon kevés olyan ember érkezik, akiben mindkettő egyszerre megvan. Csirke Ferenc ezen kevesek közé tartozik!”

Az ízig-vérig pécsi, nem mellesleg jelentős élvonalbeli tapasztalattal felvértezett szakember irányításával magabiztosan nyertünk a ZTE elleni bajnokin, majd a bajnokesélyes Arconic-Alba Fehérvár otthonában is nagyot küzdöttünk, derekasan helytálltunk. Mindezek után nincs semmi meglepő abban, hogy klubunk vezetősége hosszabb távon is vele képzeli el a jövőt: ügyvezetőnk, Gőbl Gábor bejelentette, hogy 2015 nyaráig szóló szerződést írtak alá a felek.

– Miután eljöttem Paksról, nem kerestem a felnőtt kosárlabdát, zsinórban ez volt a tizenharmadik szezonom – mesélte Csirke Ferenc a szerződés kapcsán. – A Nemzeti Kosárlabda Akadémián fantasztikus munkával találtak meg, válogatott tehetségekkel dolgozhattam, ami nagyon szép feladat, ráadásul a játékosok fejlesztése mellett az U20-asoknál volt egy további célunk is, megnyerni a bajnokságot! Aztán jött a felkérés a felnőtt csapat vezetőedzői pozíciójára, amit úgy éltem meg, hogy ha eddig elvállaltam, hogy segítem a munkát az Akadémián, akkor – pár nap gondolkodás után – nem hiszem, hogy nemet lehetett volna mondani erre a feladatra. Megkönnyítette a helyzetemet, hogy eddig is volt rálátásom a felnőtt csapatra, így tisztában voltam vele, hogy mind hozzáállás, mind kohézió szempontjából ez egy ideális társaság. A másik nagyon fontos dolog pedig az volt, hogy én full pécsinek vallom magam, s ha bármennyit tehetek azért, hogy a pécsi szurkolók örüljenek, akkor csinálom!

A pécsi kosárlabdaszeretőknek már sok örömet szerzett edzőként, hiszen egyrészt 2011–2019 között a PVSK férfi csapatát irányította, amellyel mind a nyolc szezon során bejutott a rájátszásba, a 2018/2019-es idényben bajnoki bronzéremig vitte, és kiléphetett a nemzetközi porondra, az Európa Kupába. Női vonalon is eredményesen dolgozott, két idényen át volt a PEAC-Pécs vezetőedzője, amelyet a 2021/2022-es szezonban mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában a negyedik helyig vezetett.

– Nagyon jó érzés számunkra, hogy az A-csoportos csapatunknál lehetőséget adhatunk egy olyan pécsi szakembernek, aki mögött már több mint tízéves tapasztalat áll, ennek ellenére még fiatal, nagyon motivált, és továbbra is fejlődni szeretne – mondta Csák Magdolna, Akadémiánk sportigazgatója, a férfiszakág vezetője. – Úgy érzem, a csapatunk és Csirke Ferenc pont jókor, jó időben találtak egymásra: mindkettő teli van bizonyítási vággyal, energiával!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: nkapecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus