Kaposvár: Marco Spica befejezi a kosárlabdát

A somogyiak közönségkedvence a visszavonulás mellett döntött.

A delfinek.hu közleménye:

Nehéz döntést kellett meghoznia centerünknek, aki végül egészségét előtérbe helyezve úgy döntött, befejezi a profi kosárlabda karrierjét.

Sajnos elmondható, hogy nem ért senkit meglepetésként a döntés, hisz Marko Spica tavaly óta küszködött porckorong sérvvel, ugyanakkor mindenki bízott abban, hogy nem fajul idáig a helyzet és még láthatjuk őt néhány évig a palánkok alatt. Marko idén utoljára a Pécs ellen ragadott labdát, a márciusi mérkőzésen hét percnyi játék után egy rossz mozdulat kishíján azonnal a műtőasztalra juttatta. Hosszú napokon át iszonyatos kínokat élt át, de korábbi pozitív tapasztalatai miatt hitt, reménykedett abban, hogy terápiával kezelhető lesz helyzete. Csapatunk egészségügyi stábja, Dr. Néber Árpád, Horváth Tamás és Fekete Judit gondoskodott arról, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljön, jó kezekben legyen és mielőbb talpra álljon. Jó fizikumának, sportolói múltjának köszönhetően a hétköznapi feladatok ellátása már nem okoz gondot Markonak, de bizonyos mozdulatok, mozgásformák továbbra is fájdalmat okoznak, nehezen mennek neki. Kikérte egy belgrádi orvosi stáb véleményét is a helyzetről, és tekintettel arra, hogy ott sem tudtak több jóval kecsegtetni, mint a hazai orvosok, végül úgy határozott, nem fekszik kés alá, inkább idő előtt leteszi a labdát.

- Szerettem volna még 2-3 évig kosárlabdázni, ez az életem és nyilván nem könnyű feladni mindezt. Nyilván eddig is foglalkoztatott, hogy a kosaras karrierem után hogyan tovább, de azt hittem, hogy lesz még egy kis időm a váltásra, az átmenetre – avatott be minket Spica. – A szakvélemény szerint ha megműtenének, valószínűleg akkor sem tudnám már a 100%-os formámat visszanyerni, de garancia még a 80%-ra sincs. Terápiával, gyógytornával van esélyem elkerülni a műtétet és a mindennapokhoz szükséges egészségi szintet elérni, ebben a helyzetben pedig muszáj a jövőmre gondolnom. Azért is nehéz mindez, mert rengeteget köszönhetek Kaposvárnak, az itteni csapatnak és embereknek, és szerettem volna ezt a pályán meghálálni. Keserűséggel tölt el, hogy úgy érzem, cserben hagytam a csapatot, a szurkolókat, hisz ha nem sérülök meg, sokkal jobb eredményt érhettünk volna el. Nagyon hálás vagyok minden itt eltöltött szezonért, minden támogatásért, segítségért, és szép emlékért, amit a kaposváriaknak köszönhetek!

A hála kölcsönös, csapatunknak sem könnyű a búcsú, hisz Marko emblematikus játékosunkká vált az évek során. Kiváló játéka mellett kiváló embert ismerhettünk meg személyében, aki derűs jellemével mindig mosolyt tudott csalni az arcokra sportcsarnokon belül és kívül egyaránt.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus