Kerekesszékes Eb: Nyolcadik helyen zárt a magyar válogatott

A 7-8. helyért mérkőzött a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott Szarajevóban a szeptember 17-24-e közötti C-csoportos Európa-bajnokság utolsó játéknapján.

A 7-8. helyért mérkőzött a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott Szarajevóban a szeptember 17-24-e közötti C-csoportos Európa-bajnokság utolsó játéknapján. Az 5-8. helyért lévő helyosztón Finnország ellen játszottak a mieink, az északiak simán nyertek, így ők a dánok ellen mérkőznek az 5-6. helyért, míg a válogatottunk Örményország gárdájával csap össze a hetedik helyért.

Egész pályán letámadott a finn gárda, aminek nehezen találta meg az ellenszerét a magyar válogatott, a záró negyed második felében volt kiegyenlített a játék.

Finnország-Magyarország 61-19 (18-2, 13-7, 14-2, 16-8) 

Magyarország: Tóth Cirill, Tomolya Péter 2, Gergely István 2, Oszolik Péter 6, Schober László, Sedric Roussel 2, Domonkos Roland, Boda Ferenc 1, Antal József, Klaics Gábor 6. Vezetőedző: Mogyorósi András

 

Kikaptunk az örményektől

Nem sikerült győzelemmel zárni a C-divíziós Európa-bajnokságot kerekesszékes válogatottunknak, amely utolsó mérkőzésén a hozzá hasonlóan szinten nyeretlen örmény csapattal csapott össze

 

Magyarország - Örményország 37-54 (10-20, 9-3, 14.18, 4-13)

Magyarország: Tóth C., Antal 2, DOMONKOS 10, Schóber 2, Boda 6. Cs.: GERGELY 5, Klaics 6, Roussel 4, Oszolik 4, Tomolya

Örmény kosárral indult a nyeretlen csapatok csatája, Klaics Gábor révén hamar egalizáltak legjobbjaink, akik a negyed hajrájáig tartották a lépést ellenfelükkel. Az utolsó két és fél percet azonban, miközben csapatunk több labdát is eladott, 10-2-re nyerték és 10 ponttal elléptek az örmények. A második etap gyors kosárváltással kezdődött, majd nagyon szépen összeállt a védekezés, és egy 7-0-s utolsó hét és fél perccel szünetre 4 pontra megközelítette riválisát Mogyorósi András legénysége.

A második félidő elején Gergely István találatával 2 pontra csökkent a hátrány, ám egyenlíteni, fordítani nem sikerült. Az örmény csapat újított, nálunk Domonkos Roland magára maradt a pontszerzésben, így a szakasz derekán 7 pontra nőtt a hátrány. Ekkor előbb Cedric Roussel, majd kétszer Boda Ferenc is megvillant, egy pontra felzárkózott csapatunk. A büntetők értékesítésével sajnos az egész mérkőzésen hadilábon álltak játékosaink. A szakasz végén két "gyilkos" triplával 8 ponttal lépett el Örményország. A két tripla megtörte válogatottunk ellenállását, a záró szakaszban több, mint 9 percig nem sikerült pontot szerezni csapatunknak, ellenfelünk viszont ezalatt 13-at szerzett, így eldöntötte a maga javára a találkozót a helyenként szépen és jól játszó, ám 16 büntetőjéből mindössze egyetlen egyet értékesítő válogatottunkkal szemben.

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus