Kerekesszékes kosárlabda: A Soproni Tigriseké a Magyar Kupa

A tavalyi bajnokság ezüstérmese magabiztos sikert aratott.

A Soproni Tigrisek gárdája nyerte a 2023-es évben a kerekesszékes kosárlabda Magyar Kupát, amelyet október 15-én Kecskeméten rendeztek. - olvasható a hunbasket.hu-n.

A Magyar Kupa kiírása alapján a tavalyi bajnokság első és negyedik, valamint a második és harmadik helyezettje játszott a döntőbe jutásért. Mivel a pécsi PEAC PTE Rolling Basket csapat a verseny előtt jelezte, hogy sérülések miatt nem tudja betartani az előírt ponthatárt, így már az első mérkőzésen eldőlt, hogy a tavalyi bajnok Törekvés SE-PEAC PTE Rolling Basket mérkőzést az előbbiek nyerik 2-0 arányban, s ők jutnak elsőként a fináléba. 

A találkozót - versenyen kívül - így is lejátszották, s a pályán a tavalyi bajnoksághoz képest a fél csapatát nélkülöző Törekvés vereséget szenvedett a pécsiektől. A másik mérkőzésen a Soproni Tigrisek gárdája 62-44 arányban diadalmaskodott a DVTK ellen, így a soproniak jutottak a fináléba. A bronzmérkőzés is eldőlt már az összecsapás előtt , hiszen a pécsiek a ponthatár miatt ezt a találkozót is 2-0-ra elveszítették. Érdekesség, hogy a pályán a pécsiek ezt a találkozót is megnyerték a DVTK ellen, nagyon szoros csatában 2 pont különbséggel. 

A finálét ezek után a tavalyi bajnokság első két helyezettje játszotta, de ezúttal a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Soproni Tigrisek gárdája győzött biztosan, 65-31 arányban .

A Magyar Kupa győztes Soproni Tigrisek gárdája: Zseljko Csirkovics, Oszolik Péter,Goran Vezmar, Horvát József, Molnár Attila, Daróczi Dániel, Baricza Tibor, Mesterházy Zsolt, Szakonyi Imre. Edző: Nagy Tamás. A kupát és az érmeket a győztesnek, valamint a második helyezett Törekvés csapatának a rendezvény két házigazdája, Ivkovicsné Béres Tímea és Sztojan Ivkovics, a férfi válogatott volt szövetségi kapitánya adta át.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus