Két hónap után tér vissza az NKA Universitas Pécs játékosa

Meleg Gergő makacs deréksérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban.

Az NKA Universitas Pécs közleménye:

Nyolc bajnokit és egy Magyar Kupa-meccset vívott meg csapatunk az egyik meghatározó játékosunk, az időközben a válogatottba is meghívott Meleg Gergő nélkül, aki makacs deréksérüléssel bajlódott. Az utóbbi két hónapban rengeteget dolgozott azért, hogy százszázalékos állapotba kerüljön, és a legjobb teljesítményét nyújtva tudjon segíteni – óriási szükség lesz rá az alapszakasz hajrájában, először pedig a szombati, Szeged elleni hazai mérkőzésen!

Utoljára a 13. fordulóban, még december 20-án, a Körmend elleni idegenbeli bajnokin léphetett pályára. Azóta eltelt több mint két hónap, lement nyolc bajnoki és egy Magyar Kupa negyeddöntő is – nem volt könnyű helytállni csapatunk egyik meghatározó játékosa, Meleg Gergő nélkül. Itt érdemes megjegyezni, centerünk teljesítményét kiválóan jelzi, hogy amíg pályán lehetett, öt alkalommal is beválasztották az MKOSZ által kijelölt forduló válogatottjába!

Nagy örömünkre az már csak a múlt, hogy Gergő nem edzhet együtt a társaival, és rehabilitációs munkát kell végeznie. A múlt héten bekapcsolódott a mindennapi edzésekbe, együtt dolgozik a többiekkel, és láthatóan nagy kedvvel és elszántsággal várja, hogy visszatérhessen a pályára, és újra a csapatunk győzelméért küzdhessen!

– Nem volt ez egy könnyű időszak számomra, már csak azért sem, mert előtte egész jól ment a játék, jó teljesítményt nyújtottam. Az elmúlt két hónapban nagyon hiányzott a játék, hiányoztak a társak, ami még akkor is igaz, ha gyakorlatilag itt voltam az akadémián szinte minden nap reggeltől estig. Rengeteget dolgoztam Stefan Pajic erőnléti edzővel, valamint a rehabilitációs központban a gyógytornászokkal annak érdekében, hogy mihamarabb ismét tökéletes állapotban legyek. Nem volt egyszerű, de motivált voltam, mert minél előbb segíteni szeretnék a csapatomnak, hogy sikeresen vegyük az előttünk álló akadályokat – fogalmazott csapatunk 16-osa.

Az ősszel nyújtott remek teljesítményére a válogatottban is felfigyeltek, meghívót kapott az Európa-bajnoki selejtezők előtt álló nemzeti csapatba – de a sérülés közbeszólt.

„Finoman fogalmazok, ha azt mondom, nem örültem neki, hogy így alakult. De igyekszem pozitívan felfogni a helyzetet: a meghívás jó visszajelzés volt azt illetően, hogy jó úton járok, a folytatásban ugyanilyen keményen kell dolgoznom, legalább ilyen produkcióval kell előrukkolnom a pályán, mert ha így lesz, akkor remélhetőleg a jövőben is számítani fognak rám a válogatottnál. Márpedig nekem az a célom, hogy eljussak odáig, és címeres mezben is megmutassan, mire vagyok képes!”

Természetesen nagyon fogunk örülni annak, ha Meleg Gergőnek szurkolhatunk a válogatottban, de ez még arrébb van. Az első, csapatunkra váró feladat azonban már nagyon közeli: a válogatott szünet utáni első bajnokit most szombaton vívjuk, ellenfelünk pedig a Szeged lesz otthonunkban, az NKA Arénában. Nem kérdés, ebben a kiélezett helyzetben le kell győznünk a leendő vendégeket!

– Az alapszakasz a hajrájához érkezett, már csak öt meccs van vissza. Még semmi sem dőlt el, szinte bárki bekerülhet a playoffba, az előttünk álló bajnokik döntenek erről. A Szegedet idegenben le tudtuk győzni, most is képesek vagyunk rá, hogy megcsináljuk: fontos lesz, hogy kellően agresszíven védekezzünk, és végig hideg fejjel kell játszanunk! És persze számítunk a szurkolóinkra is, akiknek a segítsége rengeteget érhet egy ilyen fontos mérkőzésen – mondta Gergő.

Örülünk, hogy újra itt vagy a fedélzeten!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: nkapecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus