Költözik a Szolnoki Olajbányász

Csak a meccsekre nyit ki a Körcsarnok.

 

A Szolnoki Olajbányász közleménye:

Ahogyan az várható volt, az energiaválság a Szolnoki Olajbányászt is érinteni fogja az általa használt létesítmény kapcsán. Több hetes előkészítő egyeztetések után kialakult a téli időszakra vonatkozó rend, melyről Csősz Tamással, a klub ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

– Országszerte csarnokbezárásokról, szűkítésekről lehet hallani az energiaárak elszabadulása miatt. Mennyiben érinti a problémakör az Olajbányászt?

– Természetesen bennünket is érint. Akkor, amikor minden területen az energiafogyasztás szűkítésére kényszerül a város is, nem várható el, hogy pont a sportot ne érintse semmi. Nekünk is ki kell vennünk a részünket a takarékosságból. A lényeg, hogy a nagy fűtési és világítási költséggel működő Körcsarnok lényegében bezár, annyi kedvezményt fogunk kapni, hogy a felnőtt és az U20-as csapataink mérkőzéseit lejátszhatjuk a megszokott csarnokunkban. Ez azt jelenti, hogy havonta egy-két napot leszünk csak a Körcsarnokban.

– Az edzéseket hol tudja megtartani a csapat?

– A fűtési időszakban alapvetően a Tiszavirág Arénába költözünk az edzésekre, ezt a csarnokot a termálvíz hőjével fűtik, így lényegesen olcsóbban fenntartható. De megfordulunk még a Véső úton is egy-két edzés erejéig. A lényeg, hogy fel tudjunk készülni a mérkőzéseinkre, s ezt a város önkormányzatának segítségével meg is tudjuk tenni. Köszönet azért, hogy segítették csapatunkat, s olyan megoldást találtunk, ami az Olajbányásznak és szurkolóinknak is a lehető legjobb.

– Mekkora változást hoz ez a klub életében?

– Nyilván másként kell szerveznünk a mindennapjainkat, de természetesen alkalmazkodunk az új helyzethez. Kivételesnek mondható egyébként, hogy nem kellett más edzőcsarnokot keresnünk, mindenben segített az önkormányzat is, úgyhogy a csapataink edzése biztonságosan megtartható olcsóbban fönntartható létesítményekben.

– Mit vesznek majd észre ebből a szurkolók?

– Alapvetően nem sokat, hiszen a mérkőzések, ahol ők ott vannak, maradnak a Körcsarnokban. Viszont arra már most szeretném felhívni a figyelmet, hogy érezhetően hűvösebb lesz majd bent a csarnokban, erre készülni kell a nézőknek is. Persze bízunk abban, hogy a megszokott forró hangulat marad, s így továbbra is igazi hazai pályát varázsolnak nekünk szurkolóink minden mérkőzésünkön.

 

Fotó, slide: olajofficial.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus