Koronavírusos az egyik jászberényi játékos

Közleményt adtak ki.

A Jászberényi KSE közleménye:

Tisztelt Szurkolóink, Támogatóink, Sportbarátok!

A JKSE Vezetősége az alábbiakban tájékoztatja az érdeklődőket az NB1/A-s csapatunk helyzetéről és a hétvégére tervezett Streetball rendezvényről.

Az élvonalbeli csapatunk felkészülése a tervezettek szerint múlt hét hétfőn elindult, azonban az érkező játékosok között volt, akinél később kimutatták a koronavírus - fertőzést. Bár a két külföldön elvégzett és az első helyi tesztje negatív volt, a második jászberényi vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki.

Az említett játékos, valamint a csapattársai és a felnőtt csapat körül tevékenykedő személyzet is tünetmentes, azonban a szabályok szerint, az ebben az esetben kötelezően előírt járványügyi protokollt követte egyesületünk.

Mindenkin tesztet végzünk, és a vonatkozó előírások szerint eljárva folytatódhat majd az edzésmunka, a felkészülés az előttünk álló szezonra. A legfontosabb a biztonságos munkavégzés, az emberi egészség megóvása, valamint a megbetegedés kockázatainak megszüntetése, így azokkal folytatódhat majd az edzés, akiknél a teszt eredménye negatív lesz. A héten Jászberénybe két negatív teszttel érkező külföldi játékosainkat a járványügyi intézkedések nem érintik, mivel ők nem vettek részt edzéseken.

Mivel nem csupán a játékosokat érinti a szükséges óvintézkedés, ezért a hétvégére tervezett Kosárliget Streetball 2020 rendezvényünket is elhalasztjuk, nem szeretnénk semmilyen kockázatot vállalni ebben a szituációban.

A további fejleményekről, eredményekről később tájékoztatást adunk.

JKSE Vezetőség

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus