Korosztályos bajnok szakember lesz a Szedeák másodedzője

Nemes Péter Debrecenből érkezik.

Az SZTE-Szedeák közleménye:

Debrecenből érkezik csapatunk új másodedzője, “Kolti” az utánpótlásban dolgozik tovább.

Mint korábban bejelentettük, a 2023-24-es szezonban nem Kiss Zsolt lesz felnőtt csapatunk másodedzője – Kolti elmondta, az ő kérésére történt a váltás a felnőtt csapat szakmai stábjában.

– Nem tudtam az utánpótlással kapcsolatos munkát összeegyeztetni a másodedzői feladatokkal, miközben úgy éreztem, mindkét feladat egész embert kívánna. Nikola megértette, és elfogadta a döntésemet, de elmondta, nagyon örülne, ha időnként ott tudnék lenni a felnőtteknél. Ez nagyon jól esett számomra, és amikor tudok, ott is leszek a csapatnál, viszont az utánpótlásban betöltött szerepem mellett a két kisfiamra is időt kell találnom – nyilatkozta utánpótlás szakmai vezetőnk, Kiss Zsolt.

A másodedzői posztot az a Nemes Péter tölti be, aki az előző szezonban bajnoki címet nyert a DEAC U20-as csapatának trénereként, korábban Szolnokon, valamint az újpesti utánpótlásban dolgozott.

– Nem ismeretlen közegbe érkezem, hiszen Kiss Zsoltival és Simándi Árpival együtt végeztük el a szakedzői mesterképzést a TF-en – kezdte újdonsült másodedzőnk, aki csapatunk keretéből Zsíros Péterrel áll közelebbi kapcsolatban a szolnoki évek okán. – Egyeztettem Kardos Péter elnökúrral és Nikola Lazics vezetőedzővel, és tetszett a feladat, amit felvázoltak, a saját fejlődésem érdekében is ez egy jó lehetőség számomra. Ismertem Nikola munkásságát, tavaly az edzői továbbképzésen is találkoztunk, biztos vagyok benne, hogy szakmailag nagyon sokat tanulhatok tőle – mondta Nemes Péter.

Csapatunk augusztus 7-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

– Nem lesz könnyű feladatunk a szezon során, de úgy gondolom, a magyar mag adott, és egy jó közösséget alkotnak majd a srácok, ehhez kell megtalálnunk majd a megfelelő láncszemeket a légiósok személyében. Augusztusban sokat szeretnénk foglalkozni a fiatalokkal, több egyéni képzést tartani számukra, hogy később a lehető leggördülékenyebben folytathassuk a munkát, majd rugalmasan működjön minden, amikor teljes kerettel készülhetünk – tette hozzá másodedzőnk.

 

Fotó, slide: szte-szedeak.hu; DEAC

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus