Korosztályos Európa-bajnokság - nem csak fiataloknak

Négy csapatunk indul a senior Eb-n.

 

A nyár a korosztályos kontinensviadalok ideje - nem csak az utánpótlás korosztályokban. A hétvégén kezdődik a portugáliai Albufeirában az ESBA nyílt senior Európa-bajnoksága nem kevesebb, mint négy magyar csapat részvételével. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Idén a litván, vilniusi székhelyű ESBA (European Seniors Basketball Association) rendez nyílt Európa-bajnokságot Portugáliában. Tavaly a másik hasonló szervezet, az argentin székhelyű FIMBA (International Maxibasketball Federation) Európa-bajnokságán egy aranyérmet (női 50+) és egy igen értékes 5. helyezést (férfi 50+) szereztek csapataink.
 
A vasárnap kezdődő nyílt ESBA Eb-n négy magyar együttes lép pályára. A hölgyeknél a tavalyi FIMBA-bajnok csapat - egy-két változtatással -, a Hungarian Angels, a férfi 50+ korosztályban két együttes, s Bravos Hungary és a Hungary Retro gárdája, az 55+ korosztályban pedig a Hungary 55+ indul.
 
 
A hölgyek 50+-os versengésében 10 csapat nevezett, amelyeket egy négyes és két hármas csoportba sorsoltak. "Angyalaink" a négycsapatos A csoportba kerültek - brit, német és portugál ellenfeleik lesznek. A csoportokból 2-2 csapat jut tovább, plusz a két legjobb csoportharmadik, míg a legrosszabb harmadik a "magyar" csoport 4. helyezettjével játszik a 9. helyért.
 
A továbblépő 8 csapatot a csoportban elért eredményei alapján rangsorolják, s e rangsor alapján indul az egyenes kieséses szakasz.
 
A Hungarian Angels tagjai: dr. Benedek Dóra, Dénes Krisztina, Fábián Ildikó, Kranjecz Zsuzsanna, Kovács-Szűcs Gabriella, Molnár Krisztina, Partiné Szilágyi Gabriella, Radnóty Krisztina, Viszota Krisztina.
 
 
Igen népes a férfi 50+-os kategória, amelyben összesen 15 csapat indul, köztük a két magyar együttes. A 15 együttest 4 csoportba sorsolták, három 4 és egy 3 csapatos csoportba. Itt a csoportkör után egyértelmű a folytatás, a két első továbblép az egyenes kieséses szakaszba, ahol a negyeddöntőkben a csoportelsők a csoportok második helyén végző riválisokkal játszanak. A győztesek az elődöntőbe jutnak, és így tovább. A Retro az A csoportban olasz, szlovén és osztrák, míg a Bravos a B-ben német, görög és litván riválissal szemben próbálja kiharcolni a továbbjutást.
 
A Bravos csapata: Andó Péter, Bánsági Attila, dr. Fejes János, Filotás Gergely, Hirth Attila, Katona József, Munteán András, Parády Péter, Pólik György, Senánszky Zsolt, Somogyi Tamás, Szőke Péter, Zsótér István.
 
A Retro csapata: Cserneczky Zsolt, Duday Zoltán, Garai Zsolt, Fekete Csaba, Kovács Zoltán, Kozma Tamás, Marossy Gergely, Matskási István, Mészáros Gyula, Tóth Ádám, Vámosi Lóránt, Várszegi Zoltán.
 
 Az 55+-os korosztályra 9 csapat nevezett, a szervezők 3 darab hármas csoportot alakítottak. A magyar csapat az olasz, valamint - mivel a verseny nyílt - az Uruguay-i együttessel került a B-jelű hármasba. A csoportkör után mindössze egyetlen csapat esik ki, majd a csoportokon belül elért eredmények alapján kialakul egy összesített sorrend, amely alapján az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel - és így tovább - játszik a negyeddöntőben, az egyenes kieséses szakasz első körében.
 
A Hungary 55+ csapata: dr. Borbáth Csaba, Farkas Attila, Felházi Lóránd, Fodor Péter, Kinter György, Kovács Attila, Köves István, Lakits György, Mohai Zoltán, Sándor Gábor, Sebestyén Tibor, Tóth Sándor.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus