Légiós körkép: Hanga hasznos játékával tovább menetel a Real

Golománék és Maronkáék nyerni tudtak.

A Hunbasket összefoglalója:

A Real Madrid a válogatott szünet alatt is pályára lépett az Euroligában - múlt héten a Zalgiris Kaunast könnyedén (96-69), ezen a héten pedig az LDLC ASVEL Villeurbanne-t nagy csatában (71-75) verte, így 18-7-tel vezeti Európa első számú kupasorozatát. Hanga Ádám a litvánok ellen nem volt nevezve, Franciaországban pedig mindössze 5 másodpercet játszott - a múlt hét második felére lebetegedett. A Real ma este folytatta menetelését az ACB Ligában is, a Monbus Obradoiro otthonában nyert a királyi gárda (78-84), így 18-3-mal itt is az első helyen áll. Hanga meggyógyult, és hasznosan kosarazott: 8 pont, 2 lepattanó, 4 gólpassz és 1 szerzett labda (13 VAL) került a neve mellé.
 
A Real Betis rendkívül fontos sikert aratott a Río Breogán otthonában, dupla hosszabbítás után (114-115), így 5-16-os mutatójával most a 16. helyen tartózkodik. Maronka Zsombor 15 perc alatt 1-1 gólpasszig és szerzett labdáig jutott.
 
A Niners Chemnitz a Basketball Löwen Braunschweiget fogadta a német bajnokságban, és 83-73-ra kikapott, így most 10-10-zel a 10. pozícióban áll. A sérüléséből felépülő Filipovity Márkó 8 perc alatt 2 pontot és 1 lepattanót jegyzett.
 
A EuroCup még nem indult újra, így a 7Bet-Lietkabelisnek csak egy meccse volt a héten: a Gargzdait verte a panevezysi együttes a litván első osztályban (82-73), ezzel 13-8-ra módosult a mérlege, és továbbra is ötödik. Golomán György 15 perc alatt 7 pontot és 3 lepattanót ért el.
 
A Bajnokok Ligája is állt még a héten, így a Rytas is egyetlen mérkőzéssel folytatta a válogatott szünet után: ma délután kikapott az Uniclub Casino-Juventus ellen (77-88), de 15-5-tel most is a második a litván élvonalban. Váradi Benedek most is sokoldalú volt: 14 percet töltött a pályán, ezalatt 4-4 pontot és pattanót, 5 gólpasszt és 2 szerzett labdát rakott a közösbe.
 
Franciaországban a Gravelines-Dunkerque fájó vereséget szenvedett egyik közvetlen riválisa, a Paris ellen (76-86), így 10-11-gyel a 11. helyen áll az élvonalban. Benke Szilárd újra kezdő volt csapatában, és 26 perc alatt 6 pontot, 2-2 lepattanót és szerzett labdát, illetve 1 gólpasszt ért el.
 
Japánban csak a jövő héten folytatódnak a bajnoki küzdelmek.
 
Olaszországban pedig az UnaHotels Reggio Emilia egy kulcsfontosságú mérkőzést bukott el az utolsó előtti helyezett Tenezis Verona vendégeként (78-76), így 5-15-tel továbbra is utolsó, és megint minimum két meccs a hátránya minden ellenfelével szemben. Mikael Hopkins hiába volt ezúttal is csapata egyik legjobbja 14 ponttal és 8 lepattanóval (18 VAL).

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Hanga Ádám facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus