Légiós Körkép: Juhász Dorka rögtön MVP lett a Schio Euroliga-meccsén

Hanga Ádámék győzelemmel mutatkoztak be az EL-ben.

A Hunbasket összefoglalója:

A múlt héten megkezdődött a férfi Euroliga, bemutatkozott az új Crvena zvezda is, amely nagyon könnyedén verte a francia LDLC ASVEL Villeurbanne-t (94-73) - már a félidőre megvolt a 21 pontos különbség. Hanga Ádám 22 és fél perc alatt 7 pontot, 4 lepattanót, 3 gólpasszt, 2 szerzett labdát és 1 blokkot jegyzett (9 VAL). A zvezda az Adria Ligában a Cedevita Olimpiját fogadta tegnap este, és teljesen egyoldalú találkozón győzött (94-51). Hanga rendkívül sokoldalúan kosarazott: 3 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz és 3 szerzett labda került a neve mellé, 18 VAL-lal csapata egyik legjobbja volt.
 
A Básquet Girona a Real Madridot látta vendégül a spanyol bajnokság 4. fordulójában, méghozzá a játéknap rangadóján, hiszen az ACB Liga két 100%-os együttese találkozott egymással. A Real három negyedig uralta a játékot, 93-74-re győzött, Golomán György azonban ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, 10 ponttal, 3 lepattanóval, illetve 1-1 gólpasszal, szerzett labdával és blokkal zárt. A Girona a veresége ellenére is harmadik a táblázaton.
 
A MoraBanc Andorra a spanyolok másik kirakatcsapatának, a Barcelonának a vendége volt szombat este, és meglepően jól tartotta magát. Félidőben 10 ponttal még a vendégek vezettek, és bár végül nyert a Barca, meg kellett izzadnia a sikerért (91-87). Somogyi Ádám valamivel több mint 6 perc alatt 2-2 pontig és gólpasszig, valamint 1 lepattanóig jutott - csapata 1-3-mal áll jelenleg.
 
Lengyelországban a Trefl Sopot megszerezte első győzelmét a bajnokságban az Enea Zastal Zielona Góra vendégeként (85-97), így jelenleg 1-2-es mutatóval rendelkezik. Váradi Benedek nem kis szerepet játszott a megnyert meccsben: 18 pontot, 4 lepattanót, 8 gólpasszt és 1 szerzett labdát (23 VAL) rakott a közösbe.
 
A japán első osztály küzdelmei is elkezdődtek a hétvégén, a Kawasawki Brave Thunders egy San-en NeoPhoenix elleni duplamérkőzéssel indította a szezont. Elsőre 86-75-re kikapott a Kawasaki, Rosco Allen 3 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt ért el. Másodjára viszont 84-71-es sikert aratott a Brave Thunders, amiből Rosco 19 ponttal, 8 lepattanóval és 3 szerzett labdával (18 VAL) vette ki a részét.
 
A Neptunas két találkozót vívott a héten a litván élvonalban. A Uniclub Casino-Juventus vendégeként hosszabbítás után bukott a gárda (112-102), Maronka Zsombor nem szerepelt ezen a mérkőzésen. Tegnap este pedig a Wolvest fogadta a Neptunas, és súlyos zakót kapott (66-98). Maronka ezen a találkozón 6 pontot, 3 lepattanót és1 gólpasszt hozott.
 
A Los Angeles Lakers tegnap hajnalban 125-108-as vereséget szenvedett a Golden State Warriors ellen az NBA előszezonjában, Valerio-Bodon Vincent nem kapott lehetőséget a Lakersnél.
 
 
A hölgyeknél is elindult az Euroliga 2023/2024-es alapszakasza. Az olasz Famila Wuber Schio nagyon simán verte a lengyel Polski Cukier AZS UMCS Lublint (70-50). A lengyeleknél Bernáth Réka nem játszott - három helyen részlegesen elszakadt a bokája, valamikor október végén térhet vissza, ha minden jól megy. A győztesnél viszont már pályára lépett Juhász Dorka, aki 16 perc alatt 9 pontot, 7 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett, 16 VAL-lal pedig csapata legjobbja volt. A Schio tegnap este az Umana Reyer Venezia vendége volt az olasz bajnokságban, és 78-68-ra kikapott, így 1-1-gyel áll két forduló után. Dorka a bajnokin 11 ponttal, 4 lepattanóval és 1 blokkal (11 VAL) végzett.
 
A Lublin a lengyel bajnokságban még nem szerepelt a hétvégén, az Enea AJP Gorzów WLKP viszont igen, és 90-82-re legyőzte a Bydgoszcz együttesét. A hazaiaknál Wentzel Nóra 10 ponttal, 4 lepattanóval és 1 szerzett labdával (10 VAL) járult hozzá a győzelemhez.
 
Térjünk vissza egy kicsit Olaszországba: az Oxygen Roma Basket is megkezdte idényét, miután az 1. fordulóban szünnapos volt - a fővárosi együttes a Molisana Magnolia Campobasso vendége volt, és egy végig szoros találkozón 2 ponttal kapott ki (66-64). Nem Czukor Dalmán múlt a siker: 15 ponttal, 3 lepattanóval, 2 gólpasszal és 1 szerzett labdával (13 VAL) csapata egyik legjobbja volt a magyar játékos.
 
A CBK Mersin vereséggel kezdte az idei női Euroligát, miután 82-77-re kikapott hazai pályán a spanyol Perfumerias Avenidától. Studer Ági 3 gólpasszt és 1 lepattanót, míg Kiss Virág 4 pontot és 3 lepattanót ért el. A török bajnokságban simán győzött a Mersin, 19 ponttal verte a Bursát (90-71), Kiss pedig nagyot alkotott: 18 ponttal, 13 lepattanóval és 6 gólpasszal (29 VAL) magasan kiemelkedett az egész mezőnyből. Studer 3 pontot, 2 lepattanót és 4 gólpasszt tett hozzá a sikerhez. A Mersin a győzelme ellenére is 3-2-vel áll, mivel a Fenerbahce elleni mérkőzést 0-20-szal utólag elbukta.
 
Az ACS Sepsi-SIC közel 30 pontos vereséggel kezdett az Euroligában a spanyol Casademont Zaragoza otthonában (85-57). Gereben Lívia 2-2 pontig és lepattanóig, valamint 1-1 gólpasszig és blokkig jutott. A román kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját 83-67-re nyerte a sepsiszentgyörgyi alakulat a Rapid Bucuresti ellen, így kettős győzelemmel jutott be a Final8-be, amit majd január elején rendeznek. Gereben ezen a találkozón 5 pontot, 3 pattanót és 1 gólpasszt jegyzett.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Kép, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus