Légiós körkép: Nagy meccsek Filipovitytól és Golomántól is

Benkéék simán nyertek, Váradiék továbbjutottak a BL-ben.

A Hunbasket összefoglalója:

A Real Madrid a múlt héten simán, 92-75-re verte az LDLC ASVEL Villeurbanne-t, így 10-5-tel most a második az Euroligában. Hanga Ádám még nem tért vissza sérülése után. A spanyol bajnokságban a karácsony miatt nem rendeztek meccseket - mától kezdve kerül sor a következő fordulóra.
 
A EuroCupban egymás ellen játszott a két "magyar" együttes - a Joventut Badalona a második félidőben fordítva végül nagyobb izgalmak nélkül nyert a 7Bet-Lietkabelis otthonában (76-90). A spanyol együttes 6-3-mal vezeti az A csoportot, a litvánok viszont 4-5-tel csak a nyolcadikok az A jelű 10-esben. Maronka Zsombor nem került pályára, Golomán György viszont 11 pontjával és 6 lepattanójával (16 VAL) a Lietkabelis legjobbja volt.
 
A litván bajnokságban nem játszott sem a Lietkabelis, sem a Rytas karácsony előtt. A vilniusi gárda a Bajnokok Ligájában 85-78-ra verte a Lenovo Tenerifét, így a második helyen továbbjutott a H csoportból 3-3-as mérleggel. A play-inben, a nyolcaddöntőért vívott párharcban a görög PAOK mateco lesz a litvánok ellenfele - két meccset kell nyerni, és a Rytas lesz pályaelőnyben. Váradi Benedek 5-5 ponttal és pattanóval, illetve 1 gólpasszal járult hozzá a Tenerife legyőzéséhez.
 
A Niners Chemnitz nagy bajba került a FIBA Europe Cup második csoportkörében, miután az FC Porto ellen 15 ponttal bukta az utolsó negyedet, így második hazai meccsét is elvesztette az I csoportban (87-94), és 0-2-vel áll két forduló után. Filipovity Márkó 20 ponttal és 5 lepattanóval (22 VAL) a mezőny legjobbja volt. A német élvonalban a listavezető Telekom Baskets Bonn bizonyult jobbnak a Chemnitznél (80-73), amely így a 7. a tabellán 6-4-es mutatóval - a magyar játékos itt is csapata legeredményesebb kosarasa volt (17 pont).
 
A Gravelines-Dunkerque még karácsony előtt fogadta a For-sur-Mer együttesét, és borzasztóan simán győzött (83-58), ennek köszönhetően 6-8-cal most a 11. helyet foglalja el a francia első osztályban. Benke Szilárd kezdőként 27 perc alatt 9 pontot, 3 gólpasszt, 2 szerzett labdát és 1 lepattanót ért el.
 
Japánban a Niigata Albirex újabb két vereséget könyvelhetett el Szenteste és karácsony első napján - ezúttal a Nagoya Diamond Dolphins győzött kétszer nagyon simán a 3-20-szal továbbra is utolsó helyen álló Albirex ellen (108-64, 104-66). Rosco Allen nem lépett pályára.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia nagyon sima vereséget szenvedett hazai pályán a Bonntól a Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában (66-90), így 2-4-gyel csoportutolsó lett, befejezte a nemzetközi szereplését erre az idényre - hiába volt csapata legjobbja Mikael Hopkins 11 pontjával és 8 lepattanójával (19 VAL). Tegnap este már fordulót rendeztek Olaszországban, ezen 84-77-re kapott ki a Reggio Emilia, amely így 2-10-zel maradt az utolsó - és már két meccs a hátránya az utolsó előttivel szemben. Hopkins ezen a meccsen nem szerepelt.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus