Légiós körkép: Rosco Allen és Czukor Dalma is a mezőny legjobbja volt

Váradi Benedek továbbra is nagy formában.

A Hunbasket összefoglalója:

A Crvena zvezda mindent megpróbált a Valencia Basket és a Baskonia Vitoria-Gasteiz otthonában is, de mindkét alkalommal kikapott (85-81, 87-85), így 4-9-cel most a 16. az Euroliga tabelláján. Az ABA Ligában nem lépett pályára a belgrádi alakulat - ma este játszik a Mega MIS-sel. Hanga Ádám a sérülése miatt nem lépett pályára egyik meccsen sem.
 
A Básquet Girona gyenge kezdése után nem tudott fordítani a BAXI Manresa ellen az ACB Ligában (101-87). Golomán György 2-2 pontot, szerzett labdát és blokkot jegyzett 4 lepattanó és 1 gólpassz mellett - csapata 7-6-tal a 9. helyen áll a tabellán.
 
A MoraBanc Andorra jól kezdett az Unicaja Malaga ellen hazai pályán, de a második félidőben fordítottak az esélyesebb vendégek, és nyertek is (81-87). Somogyi Ádám 3 pontot és 2 gólpasszt tett a közösbe 6 és fél perc alatt, az andorrai együttes pedig 4-9-cel a 16. pozíciót foglalja el a spanyol élvonalban.
 
A Trefl Sopot nagy sorozata folytatódik: a lengyel klub újfent nyert hazája bajnokságában, ezúttal az MKS Dabrowa Górniczát győzte le hosszabbítás után 110-102-re, és 8-4-gyel feljött a tabella második helyére. Váradi Benedek a szokásoknak megfelelően csapata egyik legjobbja volt: 13 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplát hozott össze 4 lepattanóval (23 VAL).
 
A Neptunas is nagyot megy Litvániában, ezúttal közvetlen riválisát, a CBetet verte 69-64-re, és 7-6-tal a hatodik a táblázaton. Maronka Zsombor 2-2 pontot és lepattanót, 3 gólpasszt és 1 blokkot tett hozzá a sikerhez.
 
A Kawasaki Brave Thundersnek nagyon felemás hete volt: szerdán még megverték a Central csoport éllovasát, a San-en NeoPhoenixet, méghozzá idegenben (90-104), hétvégén viszont mindkét alkalommal kikaptak a Link Tochigi Brex Utsunomiya otthonában, méghozzá két rendkívül szoros meccsen (86-83 h.u., 76-74), így már csak 14-5-tel állnak, igaz, még mindig a Central csoport második helyén. Rosco Allen a NeoPhoenix ellen a mezőny legjobbja volt (24 pont, 7 pattanó, 2 gólpassz, 33 VAL), és a Tochigi elleni két találkozó sem rajta múlt - az elsőn megint a mezőny legjobbja volt (18 pont, 14 pattanó, 2 szerzett labda, 24 VAL), és a másodikon is hasznosan játszott (14 pont, 8 pattanó, 2 gólpassz, 16 VAL).
 
A South Bay Lakers egy-egy győzelmet és vereséget ért el az Ontario Clippers vendégeként (123-109, 126-127), és 7-4-gyel most már a második a nyugati csoportban. Valerio-Bodon Vincent elsőre 11 perc alatt 2 pontot és 1 lepattanót ért el, másodjára pedig nem került pályára.
 
A Flamengo mindkét múlt heti mérkőzését megnyerte, előbb a Paulistano (72-77), majd a Sao Paulo otthonában (70-83), és 10-2-vel tartja második pozícióját a tabellán. Filipovity Márkó a Paulistano ellen 4 pontot, 3 lepattanót és 1 gólpasszt tudott betenni a közösbe, a Sao Paulo ellen pedig nem játszott.
 
 
 
A hölgyekre áttérve a Beretta Famila Schio fontos sikert aratott a Polski Cukier AZS UMCS Lublin otthonában (67-70), így az olaszok negyedikek (5-3), a lengyelek pedig hatodikok az A csoportban (1-7). Sem Bernáth Réka, sem Juhász Dorka nem lépett pályára a találkozón. A Schio az olasz bajnokságban az Alama San Martino di Luparit verte (74-67), ezzel második (8-1), míg a Lublin simán győzött az SKK Polonia Warszawa ellen (75-50), de 4-4-gyel így is csak a hatodik a tabellán. Bernáth és Juhász ezeken a meccseken sem szerepeltek - Székely Norbert múlt héten elmondta, hogy Dorkának van egy sérülése, de nem olyan, ami veszélyeztetné a februári olimpiai selejtezős részvételét.
 
Maradjunk Olaszországban és Lengyelországban. Az Oxygen Basket Roma a kiváló páros negyedeivel múlta felül simán az E-Work Faenzát (77-54), ezzel a 9. pozícióban található a Serie A-ban (3-6). Czukor Dalma az egész mezőny legjobbja volt 17 pontjával és 6 lepattanójával (17 VAL).
 
A PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzównak nem ment annyira a hétvégén, 81-72-es vereséget szenvedett a klub az 1KS Sleza Wroclaw vendégeként, így 7-2-vel most a második a lengyel élvonalban. Wentzel Nóra 4 pontot és 2 gólpasszt ért el.
 
A CBK Mersin fontos mérkőzést veszített el a Perfumerias Avenida otthonában (67-56), így visszacsúszott a spanyolok mögé az Euroliga B csoportjában, jelenleg a harmadik a török klub (5-3). Kiss Virág 3, Studer Ágnes 1 lepattanót jegyzett. A török bajnokságban az Emlak Konuthoz látogatott a Mersin, és újabb győzelmével (73-87) maradt a második a tabellán (10-3). Kiss és Studer sem játszott ezen a találkozón.
 
Az ACS Sepsi-SIC nagyon közel volt egy nagy bravúrhoz és sorozatban második sikeréhez: a sepsiszentgyörgyi alakulat hosszabbítás után egyetlen ponttal kapott ki a Casademont Zaragozától az Euroligában (68-69), így 1-7-tel továbbra is a nyolcadik az A csoportban. Gereben Lívia 7 ponttal, 8 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt (11 VAL). A Sepsi a bajnokságban az eddigiekhez képest kifejezetten szoros meccset játszott az FCC Baschet Araddal, de ezúttal is győzött (82-74) - 6-0-val most a második a szintén 6-0-s Constanta mögött. Gereben jól szállt be a padról, 16 perc alatt 12 pontot, valamint 2-2 lepattanót és gólpasszt tett a közösbe (12 VAL).

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus