Légiós Körkép: Somogyi és Váradi is MVP teljesítményt nyújtottak

Valerio-Bodon Vincent bemutatkozott a Lakersben.

A Hunbasket összefoglalója:

 A Crvena Zvezda a Zalgiris Kaunas vendége volt a múlt héten az Euroligában, és bár az első három negyedet megnyerte, a 11 ponttal elbukott negyedik felvonás a meccsébe került (79-74), és 1-1-gyel áll két kör után. Hanga Ádám 20 és fél perc alatt 6 pontig és 3 lepattanóig jutott. Az Adria Ligában is hasonló volt a forgatókönyv, viszont itt az első három negyedet valamivel nagyobb különbséggel hozta a zvezda, az utolsót pedig nem veszítette el annyira, így végül nyerni tudott (87-93). Hanga neve mellé 15 és fél perc alatt 3 pont, 2 lepattanó és 4 gólpassz került.
 
Spanyolországban a Básquet Girona nem tudta igazán megnehezíteni a Lenovo Tenerife dolgát (66-79), pedig Golomán György ezúttal is jól játszott, csapata egyik legjobbja volt (8 pont, 5 lepattanó, 2 blokk, 11 VAL). A Girona ezzel a hatodik helyre csúszott vissza a tabellán (3-2).
 
A MoraBanc Andorrának sokkal jobban sikerült ez a kör, miután egy elképesztően fordulatos mérkőzésen, a 40-20-ra megnyert utolsó 10 percével végül 3 ponttal meg tudta verni a Monbus Obradoirót (92-89), így 2-3-mal már a 12. a tabellán. Somogyi Ádám rendkívül jó teljesítményt nyújtott: mindössze 13 és fél percet volt a pályán, de 20 VAL-lal így is csapata legjobbjaként végzett (10 pont, 4 lepattanó, 1-1 gólpassz és szerzett labda).
 
A Trefl Sopot szoros első három negyedet követően a záró 10 percben tudott ellépni a Dziki Warszawától, 96-85-ös sikerével pedig 2-2-re javította mérlegét. Váradi Benedek oroszlánrészt vállalt a sikerből 20 pontjával, 2 lepattanójával, 3 gólpasszával, 1 szerzett labdájával, összesen 27 VAL-jával, amivel az egész mezőny legjobbja volt a magyar válogatott irányítója.
 
A Kawasaki Brave Thunders mindkét hétvégi összecsapását hozta, méghozzá a SeaHorses Mikawa vendégeként (85-87, 82-93), így 3-1-es mutatójával a második a Central csoportban. Rosco Allen elsőre 21 pontot, 7 lepattanót és 2 gólpasszt ért el, amivel a mezőny legjobbja volt (25 VAL), másodjára pedig 18 ponttal, 13 lepattanóval, 3 gólpasszal és 4 szerzett labdával (28 VAL) a második leghasznosabb teljesítményt nyújtotta.
 
Litvániában a Neptunas 112-87-re verte a Pieno zvaigzdés gárdáját, így 2-2-re javult a mérlege négy mérkőzést követően. Maronka Zsombor 5 pontot, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát hozott össze a győztesnél.
 
Valerio-Bodon Vincent ma hajnalban bemutatkozott a Los Angeles Lakersben! A magyar játékos 5 percet töltött a pályán a Milwaukee Bucks ellen 108-97-re elveszített előszezon-mérkőzésen, és 2 pattanó, valamint 1 blokk került a neve mellé.
 
Elkezdődött a braziloknál az NBB bajnokság is a hétvégén, a Flamengo rögtön két találkozót is vívott. Pénteken még simán kikapott a csapat a Minastól (70-87), Filipovity Márkó ekkor 10 pontot és 6 pattanót ért el. Vasárnap a Pato Basquete volt a Flamengo ellenfele, ezt a meccset viszont a harmadik negyedben a maga javára döntötte el az együttes, Filipovity pedig dupla-duplával vette ki a részét a sikerből (15 pont, 10 pattanó, 16 VAL).
 
 
A Famila Wuber Schio máodik Euroliga-meccsét is megnyerte, ezúttal az ACS Sepsi-SIC otthonában (58-70). A hazaiaknál Gereben Lívia 4 pontot és 1 lepattanót jegyzett, míg a vendégek egyik legjobbja megint Juhász Dorka volt (8 pont, 6 lepattanó, 2 blokk, 10 VAL). A Schio a hétvégi bajnokiját is pontosan ugyanilyen arányban nyerte, csak ezúttal hazai pályán, a La Molisana Magnolia Campobasso ellen (70-58). Dorka ezen az összecsapáson is a legjobbak között volt (13 pont, 3 lepattanó, 2 gólpassz, 12 VAL). Az olasz együttes 2-1-gyel jelenleg a negyedik a tabellán.
 
A Sepsi a hétvégén a Targu Mures ellen kiütéses sikert aratott a román bajnokság első fordulójában (35-114). Gereben ezen a mérkőzésen 12 pontot, 4-4 lepattanót és gólpasszt, valamint 5 szerzett labdát rakott a közösbe (22 VAL).
 
Térjünk vissza még egy kicsit Olaszországba: az Oxygen Basket Roma második meccsét is nagy csatában bukta el, ezúttal hosszabbítás után kapott ki a gárda a Dinamo Banco di Sardegna Sassari vendégeként (91-87). Czukor Dalma 9 pontot, 5 lepattanót és 1 szerzett labdát hozott össze.
 
A CBK Mersin nagy csatában diadalmaskodott az Euroligában a francia Basket Landes ellen (79-75). A győztesnél Kiss Virág 2 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett, míg Studer Ági 3 ponttal és 1 gólpasszal zárt. A bajnokságban a Nesibe Aydin Ankara vendége volt a Mersin, és 88-79-es vereséget szenvedett, így 3-3-mal áll 6 forduló után. Kiss 5-5 pont és lepattanó mellett 1 gólpasszt tett be a közösbe, Studer nem került pályára.
 
A Polski Cukier AZS UMCS Lublin a Valencia vendége volt az Euroligában, és simán kikapott a lengyel együttes (64-45), így a Sepsihez hasonlóan 0-2-vel kezdte az idényt. A lengyel bajnokságban a Bydgoszcz nem okozott gondot a Lublinnak (89-47), amely így megnyerte első összecsapását az új kiírásban. Bernáth Réka a sérülése miatt még nem lépett pályára.
 
Az Investinthewest Enea Gorzow győzelemmel kezdte az idei női EuroCupot, méghozzá a szlovák Piestanske Cajky otthonában (64-77). Wentzel Nóra 14 ponttal, 6 lepattanóval, 3 gólpasszal, illetve 1-1 blokkal és szerzett labdával (17 VAL) csapata egyik vezére volt. A lengyel bajnokságban a Pruszkow sem okozott gondot a Gorzownak (76-45), amely így 2-0-lal áll. Wentzel ezen a találkozón 18 pontig, 3 lepattanóig, 2 gólpasszig és 1 szerzett labdáig jutott (15 VAL).

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Kép, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus