Légiós körkép: Valerio-Bodon Vincent bemutatkozott a G-Ligában (videóval)

Ilyen volt Golomán György, Váradi Benedek, Somogyi Ádám, Vincent Valerio-Bodon, Filipovity Márkó és Allen Rosco előző hete. 

A Hunbasket összeállítása:

A Crvena zvezda eddig egy meccset játszott a héten - az Adria Ligában ma este szerepel majd az együttes, méghozzá a Zadar vendégeként. Hanga Ádám sajnos a múlt heti, Buducsnoszt elleni találkozó elején újra elkezdte érezni a térdében a fájdalmat, ami egész héten zavarta. A magyar klasszis nem lépett pályára a hétközi, Barcelona elleni Euroliga-találkozón sem, amin kikapott a zvezda (86-81) - ezzel a 15. helyen áll a szerb együttes (2-5).
 
Az ACB Ligában a Básquet Girona nagyszerű első félidőt játszott a BL-ben is esélyesnek számító Unicaja Malaga ellen, de végül 4 ponttal kikapott (78-82). Golomán György 21 perc alatt 8 pontot, 3 lepattanót, valamint 1-1 gólpasszt, szerzett labdát és blokkot jegyzett. A Girona 5-4-gyel még így is hatodik a tabellán - igaz, több csapat még ma játszik.
 
A MoraBanc Andorrának pont az első félidő sikerült pocsékul, aztán hiába játszott nagyot a gárda, főleg a harmadik negyedben, szintén 4 ponttal kapott ki a BAXI Manresától (86-90), így most 4-5-tel 12. a táblázaton. Somogyi Ádám ezúttal 5 percet kapott, 2 lepattanót ért el ez idő alatt.
 
A lengyel bajnokságban a Trefl Sopot nagyobb izgalmak nélkül győzött 77-69-re a Legia Warszawa ellen - 4-4-gyel jelenleg a nyolcadik a Trefl a tabellán, de öt csapat is ugyanilyen mérleggel áll. Váradi Benedek neve mellé 3 pont, 3 lepattanó és 7 gólpassz került.
 
A Neptunas két összecsapást is vívott a héten: hétfőn nagyon simán nyert a Gargzdai otthonában (73-92), tegnap viszont ugyanilyen sima vereséget szenvedett a Rytas vendégeként (93-75). Maronka Zsombor egyik mérkőzésen sem szerepelt. A Neptunas jelenleg 3-6-os mutatóval bír, amivel a hetedik helyet foglalja el a litván élvonalban.
 
A Kawasawki Brave Thunders három sikert számlált a héten, így 12-2-vel továbbra is vezeti a Central csoportot a japán első osztályban. A Shinshu Brave Warriors Nagano elleni szerda siker (75-59) alkalmával Rosco Allen 19 ponttal, 7 lepattanóval, valamint 2-2 gólpasszal és szerzett labdával a mezőny legjobbja volt (27 VAL). A hétvégi, Gunma Crane Thunders elleni duplagyőzelem közül az elsőn (84-63) 19 pontot, 5 lepattanót, illetve újfent 2-2 gólpasszt és szerzett labdát rakott a közösbe Rosco (25 VAL), a második találkozón (71-61) pedig 8 pontot, valamint 3-3 lepattanót és gólpasszt tudott hozzátenni csapata sikeréhez. Japánban egyébként most szünet következik, december elején folytatódik a bajnokság.
 
Elkezdődött a G-Liga is Amerikában a hétvége folyamán, a South Bay Lakers pedig két vereséggel nyitott a Rip City Remix ellen (105-133, 110-114). Valerio-Bodon Vincent az első találkozón be is mutatkozott, 18 perc alatt 4 pontot, 2-2 lepattanót és blokkot, illetve 1-1 gólpasszt és szerzett labdát tudott felmutatni - a mezőnykosara egy zsákolás volt. A második mérkőzésen nem került pályára.
 
Brazíliában két meccsel folytatta alapszakaszát a Flamengo. A piros-fekete együttes a Botafogót nagyon könnyedén múlta felül (92-69), Filipovity Márkó ebből a sikerből 9 ponttal és 2 lepattanóval vette ki a részét. A Vasco da Gama már nagyobb gondot okozott a Flamengónak, de ezt a meccset is megnyerte a gárda (65-68), Filipovity pedig 4 pontig és 10 lepattanóig jutott.
 
A hölgyeknél természetesen nem játszottak klubmeccseket a héten, hiszen mindenhol válogatott mérkőzéseket rendeznek.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Valerio-Bodon Vincent zsákolása 1:46-tól:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus