Légióst cserélt a Nyíregyháza

Bejelentette a változásokat a klub. 

Sajtótájékoztatót tartott a Hübner Nyíregyháza BS - íme az erről szóló közlemény: 

"Csapatunk javában készül az NB I/A csoportos bajnokság következő idényére. A szeptember 29-i rajt még odébb van, azonban több esemény is apropót adott arra, hogy már most megtartsuk a szezont felvezető sajtótájékoztatónkat.

Szeptember 9-10-én rendezzük meg a Sitku Ernő Emléktornát, amelyen szurkolóink először láthatják újraformált csapatunkat. A tornán a két éve elhunyt ikon korábbi együttesei, csupa élvonalbeli gárdák vesznek részt. A viadalon mindkét nap két mérkőzést láthatnak a kilátogatók, ezekre 2000 forintos napijegyet kínálunk (a diák és nyugdíjas tikett 1000 forint). 

Itt is megvásárolhatóak csapatunk relikviái, valamint a szezonbérletek. A Blue Sharks mérkőzéseire érvényes bérlet 25 ezer, az emellett a Fatum-Nyíregyháza és az A’Studió Futsal Nyíregyháza összecsapásaira is érvényes kombinált bérlet 40 ezer forintba kerül, valamint megjelent a támogatói bérlet, amelyet 100 ezer forintos áron lehet megváltani – ennek előnyeiről korábban beszámoltunk.

A keretet érintő változásokról ügyvezetőnk, dr. Mohácsi Máté beszélt a sajtónak. Mint ismert, hazatért Fazekas Csaba, érkezett Kass Balázs, valamint hivatalossá vált, hogy a Debreceni Akadémiától egy évre kölcsönbe jön a 20 éves, 208 centiméter magas center, Tóth Gergő. Az Egyesült Államokból érkezett Darius Perry, Jayce Hillsman és Ty Groce is elkezdte a munkát két héttel ezelőtt, ám utóbbi nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon, két nap után hazarepült, helyette új játékost szerződtet a klubunk. A brit Jordan Williams egyelőre két hét próbajátékra érkezik, sorsáról utána dönt a szakmai stáb. A 203 centiméter magas, 109 kilogrammos erőcsatár/center pályafutása nagy részét a brit ligában töltötte, az előző idényben a harmadik helyen végzett London Lions kosárlabdázója volt. Az egyszeres brit válogatott játékos ma érkezik Nyíregyházára. 

A szlovák válogatott mérkőzései után múlt hét közepén csatlakozott csapatunkhoz Marek Dolezaj is.

Hillsman sérülés miatt orvosi vizsgálaton vett részt a sajtótájékoztató idején. Ügyvezetőnk hozzátette, bízik benne, hogy nem kell megint belenyúlni a csapatba.

A szakmai stábban történt változásokról és a szezonbeli tervekről Pethő Ákos vezetőedzőnk beszélt.

– Sajnálatos módon, Borisz Maljkovics halála miatt új segédedzőt kerestünk, akit a Malagából érkezett Alberto Ona személyben találtunk meg. Ő a felnőttcsapat mellett az utánpótlás munkáját is segíti. Szollár Gergő munkájával nagyon elégedett voltam, marad a klubunknál. A játékoskeretünk fiatal, ennek minden előnyével és hátrányával, hiszen főleg az elején érezhető lehet a rutintalanságunk, de már az első két felkészülési mérkőzésen is láttam, hogy nagy energiával tudunk játszani. Az emléktornán először játszunk olyan csapatokkal, akikkel egy ligában szereplünk. Az új játékosaink pici ízelítőt kapnak abból, milyen ez a bajnokság. Színvonalas játékra törekszünk a tornánkon. Ami a szezont illeti: az előző idényben elért 11. helyezést most is szeretnénk elérni, esetleg javítani rajta – tette hozzá Pethő Ákos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus