Lenzelle Smith az Alba új légiósa

A tervek szerint az amerikai kosaras a hétvégi, ZTE elleni hazai bajnokin fog bemutatkozni.

Az Alba Fehérvár közleménye:

A szlovén Mirko Mulalic és az amerikai Baylee Steele távozott, azonban érkező is van, az amerikai Lenzelle Smith aláírta szerződését és edzésbe állt a Gáz utcában. A 30 éves, 196 cm magas, 96 kg súlyú, a mezőnyben több poszton bevethető, tengerentúli sportoló rendelkezik magyarországi tapasztalattal, ugyanis a 2016-17-es idényben a Körmend együttesében játszott. Előzőleg, az egyetemi évek után megfordult az NBA előszobájának számító G-League küzdelmeiben érintett Erie Bayhawks csapatában, 2015 nyarán írta alá első európai szerződését, az olasz B-ligában szereplő, szicíliai Basket Barcellona gárdájával, később játszott a szintén olasz Recanatiban, majd következett a körmendi esztendő. A görög élvonalbeli Kymis volt a munkáltatója, később az izraeli élvonalban meghatározó Hapoel Eilat, a kosaras 2019-ban szerződött a görög Iraklis Saloniki csapatához. Visszatért Izraelbe, a második vonalban érdekelt Hapoel Tel-Aviv volt a munkáltatója.

- Az utóbbi hónapokat otthon töltöttem Chicagóban, vártam a megfelelő lehetőségre. Gyorsan megegyeztem a fehérváriakkal, örülök, hogy itt lehetek. Emlékszem az egymás elleni meccsekre, az Alba abban az idényben bajnoki címet nyert, mi a 4. helyen végeztünk. Tehát tudom, hova kerültem, erős a bajnokság, évekkel ezelőtt is az volt, sok, hasonló képességű csapattal. Az akkoriban Szolnokon szereplő Vojvodára természetesen emlékszem, az egyik legjobb magyar kosaras, valamint a rutinos Szabó Zsoltra is, ő Zalaegerszegen játszott, a csapat erőssége volt. Várom, hogy bemutatkozzak.

Klubunk ügyvezetője, Simon Balázs elmondta, azért esett Smithre a választásunk, mert 1-es 2-es és 3-as poszton is jó teljesítményre képes. Rutinos, megbízható kosaras, továbbá rendelkezik magyarországi tapasztalattal. „Biztosra veszem, erőssége lesz együttesünknek.” – közölte ügyvezetőnk.

 

Fotó: albakosar.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus