Litván légióst igazolt a ZTE

Tomas Lekunas négyes és hármas posztokon is bevethető erőcsatár.

A Zalakerámia ZTE KK közleménye:

Megvan csapatunk ötödik légiósa, a litván Tomas Lekunas személyében. A 30 esztendős, 199 cm magas, négyes és hármas posztokon is bevethető erőcsatár kellően rutinos játékos, aki az elmúlt  bajnoki szezonban bajnoki ezüstérmes Rytas Vilnius együttesét erősítette. Vagyis, csapattársa volt a magyar válogatott Váradi Benedeknek, hiszen nemzeti együttesünk oszlopos tagja is a Rytast erősítette az elmúlt idényben.  

Tomas Lekunas pályafutása során eddig csak Litvániában kosárlabdázott, a Lietkabelis, a Pieno Zvaigzdes, a Juventus és legutóbb a Bajnokok Ligájában is indult Rytas Vilnius együtteseiben. Lekunas jól dob és a palánk alatt is hasznos tagja lehet csapatunknak, agresszív, jó védő, akivel egy éves szerződést kötöttünk. Az elmúlt szezonban 27 mérkőzésen szerepelt a litván első osztályban, átlagban 13 percet töltött a pályán a bajnoki ezüstérmes Rytas csapatában, 3,4 pontot és 1.5 lepattanót szerzett. A BL-ben is lehetőséget kapott, 9 találkozón szerepelt, hasonló átlagokkal, mint hazája bajnokságában.

Új játékosunk honlapunknak nyilatkozott a szerződése aláírását követően: 
- Szeretek nyerni, legyen az bármi, úgyhogy ezt a mentalitást fogom hozni a csapatba és megteszem azt, ami a sikerhez szükséges  – mondta Tomas Lekunas. - Miért választottam a ZTE csapatát? Egyrészt az edző miatt, aki nagy érdeklődést mutatott irántam, másrészt Váradi Benedekkel együtt játszottam a Rytasban, aki szintén megerősítette, hogy olyan elszántak és eltökéltek a csapatuk iránt a magyar szurkolók, mint itt Litvániában. Ennél többet nincs is mit mondanom, illetve csak azt: örülök, hogy itt lehetek. Az országról még nem sokat tudok, de nagyszerű lehetőség lesz minél többet megismerni Magyarországról a szezon során. És, hogy mit várok ettől a szezontól? Nem szeretem a nagyzolást, vagy a hangzatos nyilatkozatokat, beszéljen majd a játékunk a bajnokság során. Eddigi karrieremről annyit, hogy valamennyi éremből nyertem már Litvániában, kivéve az aranyat,  ezért úgy döntöttem, hogy új kihívások elé nézek. Készen állok rá, a hátam mögött kellő tapasztalat van és minden tekintetben felkészültnek érzem magam. Eljött az idő megmutatni, hogy mit tudok én adni a klubnak és a csapatnak, hogy a ZTE-vel csapatként elérjük a kitűzött célokat.

Fotó, slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus