Lovre Basic marad Körmenden

A szezon végéig marad.

Az Egis Körmend közleménye:

Lovre Bašić velünk marad a szezon végéig!

Klubunk életbe léptette azon opcióját, mely szerint 1 hónapnyi játék után együttesünk dönthet a játékos további sorsáról, mi pedig Lovre elmúlt teljesítményét figyelembe véve egyértelmű döntést hoztunk.

Ezen felüdülve egy rövid interjút készítettünk Lovréval:
Szia Lovre! Hát üdvözlünk Körmenden! Mi újság, hogy telnek a napjaid? Hogy érzed magad?

-Köszönöm szépen a szíves fogadtatást. Nagyon jól vagyok, és nagyon elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel. Néhány győzelmet arattunk, így most a csapatban és a városban is pozitív a hangulat, amit nagyon jó látni.

Először is el tudnád mondani, hogy a csapat hogyan fogadott? Sikerült könnyen beilleszkedned?

-A csapat nagyon jól fogadott, és ezért nagyon hálás vagyok. A srácok, illetve az edzőstáb segített nekem, hogy gyorsan be tudjak illeszkedni és úgy érzem, hogy ezt a pályán is megmutatjuk.

Egy Körmendnél nagyobb “kisvárosból”, Kėdainiai-ból érkeztél a Nevezis csapatától, akik most éppen a kiesés elől menekülnek. Mi volt az oka, hogy továbbléptél?

-Nem a Kedainiai-i teljesítménnyel volt gond, hanem megsérültem, és több mint egy hónapot kellett kihagynom. Ezért közös megegyezéssel felbontottuk a szerződést, és most itt vagyok Körmenden már majdnem egy hónapja. Nagyon hálás vagyok azoknak az edzőknek és stábtagoknak a Nevežisben, akik lehetőséget adtak nekem arra, hogy ilyen magas szinten játszhassak, mint a litván liga.

 Körmenden nagyon hamar megkedveltek Téged a szurkolók, hiszen novembertől érkezésedig inkább vesztes meccseket játszottunk, azóta pedig mintha több fantázia lenne a játékunkban, annak ellenére, hogy nincsen “klasszikus” 5-ösünk, illetve mintha az látszana, hogy az egész csapat szárnyal és mindenki élvezi a kosárlabdát. Ezt a te szemszögedből milyennek látod?

-Nagyon boldog vagyok, hogy jó benyomást keltettem a fantasztikus közönség előtt Körmenden, és örülök, hogy most fontos győzelmeket tudtunk szerezni. Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk azt a kupamérkőzést, nagy kár, de ilyen a sport. Szeretek passzolni, és úgy érzem, hogy ez a játékomnak talán a legjobb része, de ehhez ügyes csapattársakra is szükség van. Úgy gondolom, hogy jól beleillek a csapatba, mert remek játékosok vesznek körül, akik jól olvassák a játékot, és kihasználják azokat a helyzeteket, amikbe helyezem őket. Remélem, hogy így fogunk tovább játszani, sőt mégjobban!

Sage-gel olyan összhangban vagytok, mint akik születésük óta együtt kosaraznak, szinte olvassátok egymás játékát. Előfordult már nálad, hogy mással is hasonló szinergia alakult ki pályafutásod során?

-Sage egy nagyszerű játékos, akivel túl sokat nem kellett beszélnem, hogy mit- és hogyan csináljon, mert nagyon jól értjük egymást a pályán. Mindig várja a labdát, és bármikor készen áll befejezni az akciót, ami pedig teret nyit a többi játékosnak. Most minden csapat arra fog összpontosítani, hogy kettőnk között ezt a p&r dolgot levédekezze, és mivel ez lefoglalja őket, így több lehetőségünk lesz más játékosokat is bevonni a támadásba. Ez teszi majd igazán veszélyessé a csapatunkat támadásban. Kevésszer volt rá alkalmam, hogy egy játékossal ilyen szoros összhangban legyek a pályán, mint amilyen most Sage-gel, ez hatalmas felüdülés a számomra.

Köszönöm szépen, és további sok sikert kívánok Neked és a Csapatnak!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

 

Fotó, slide: egiskormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus