Magyar centerrel bővült az Alba kerete

Fazekas Máté Kaposvárról érkezik.

Az Arconic-Alba Fehérvár közleménye:

AZ IDÉNYT A KAPOSVÁRNÁL KEZDTE, ÉS ONNAN DECEMBER VÉGÉN KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÁVOZOTT A 23 ÉVES, KORÁBBAN A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETÉBEN IS SZÁMÍTÁSBA VETT CENTER, FAZEKAS MÁTÉ, AKIVEL KLUBUNK MÁJUS 31-IG SZERZŐDÉST KÖTÖTT.

A 210 centiméter magas játékos Győrben született és 14 évesen igazolt Németországba, egészen 2021-ig az Ulm együttesében pattogtatott. Onnan igazolt Kecskemétre, majd tavaly nyáron hazánkon belül váltott klubot és a Kaposvár játékosa lett. A somogyiaknál 13 mérkőzésen lépett parkettre, átlagban 12 percet töltött a pályán, ezalatt 3.5 pontot, 1.8 lepattanót és 0.8 gólpasszt tett a közösbe.

„Karácsony előtt bontottunk szerződést a Kaposvárral, utána szülővárosomban, Győrben edzettem – mondta Fazekas Máté. – Több élvonalbeli csapat keresett, de úgy éreztem, Fehérváron lesz a legjobb nekem, csak jókat hallottam a klubról, a csapatról a szakmai stábról és néhány nap közös edzés után úgy érzem, helyes döntést hoztam. Nagyon családias közegbe érkeztem, a magyar játékosok és a légiósok is szívélyesen fogadtak, ahogy a szakmai stáb is, szóval nem lesz nehéz beilleszkedni. Nagyszerű edzésmunkát végzünk, a csapat hozzáállása példaértékű, nem véletlen, hogy az Alba ilyen előkelő helyen áll a tabellán. Csapatembernek tartom magam, aki alárendeli magát a csapat érdekeinek, tudom hol a helyem és hogy miben tudok segíteni. Igyekszem a pályán és azon kívül is mindent megtenni a sikeresség érdekében.”

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus