Magyar viszonyokat ismerő amerikai irányító érkezett Szolnokra

Jabril Durham korábban a PVSK-nál töltött el egy sikeres szezont.

A klub közleménye:

Jabril Durham neve ismerősen csenghet szurkolóink számára is, hiszen a 2017/18-as szezonban a PVSK csapatát erősítette, ahol 16 pontot és 7 gólpasszt átlagolt.

Pécsről egy rövid görög kitérő után a VTB Ligában szereplő VEF Rigához igazolt, itt 8 pontos/6 gólpasszos átlagot hozott össze, ezt a belga Belfius Mons-Hainaut csapatánál töltött szezon követte, velük a FIBA Europe Cupot is megjárta, itt közel 17 pont és 6 gólpassz került átlagban a neve mellé. A 28 éves, 185 centiméter magas irányító a tavalyi idényét a bundesligás Hamburg Towelsnél kezdte, de zárni már az olasz A-ligás Fotitudo Bologna színeiben zárta 7 pontot és 5 gólpasszt átlagolva.

Egy komoly pedigrével rendelkező játékost szerződtetett tehát az Olajbányász, aki fontos láncszeme lesz a gárdának. A szakmai stáb véleménye szerint Pongó Mátéval ők felelhetnek majd a támadások szervezéséért, irányításáért. Elmondásuk alapján Durham kiválóan szolgálja ki a társakat, igazi csapatjátékos, de szükség esetén természetesen a pontgyártásból is ki tudja venni a részét. Lényeges, hogy képes vezérként összefogni a védekezést, energiát adni a többieknek. A klub vezetősége, edzői stábja már nagyon várja, hogy megkezdhesse vele a közös munkát.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus