Manigat marad Debrecenben, megvan a DEAC ötödik légiósa

Kész van a DEAC játékoskerete.

A klub közleménye:

A mai napon Jahenns Manigattal is megállapodott is DEAC kosárlabdacsapata, így teljesnek mondható az együttes kerete. A kanadai hátvéd az előző szezont is Debrecenben töltötte, a bajnokság során 14.5 pontot 3.8 gólpasszt és ugyanennyi lepattanót, valamint 1.5 szerzett labdát átlagolt.

-Azért választottam újra a DEAC-ot, mert a karrierem ezen pontján fontos, hogy visszatérjek egy számomra ismerős helyre, és ott próbáljak meg továbbfejlődni. Bízom Kovács Adrián vezetőedzőben és a szakmai stábban, akiknek egy részével már tavaly is együtt dolgozhattam. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek Debrecenbe, nagyon szeretem a várost, a szurkolókat és a mérkőzéseinket övező körítést. –mondta Manigat az új szerződése aláírásáról, majd hozzátette, nagyon nehezen élte meg, hogy lemaradtak az előző szezonban a rájátszásról, idén mindenképp szeretné ezt kijavítani. Meglátása szerint már a kezdetektől nagyon koncentráltnak kell lenni, és az elmúlt idénnyel ellentétben nyerni kell az előzetesen hozható meccseket.

Manigat az ötödik – egyben utolsó- külföldi igazolása a Debreceni Egyetem csapatának, ezzel eldőlt, hogy Kovács Adrián teljes kerettel kezdheti meg élete első A-csoportos felkészülését. További hír a klub háza tájáról, hogy a tizenkét szerződéssel rendelkező játékos mellett Gáspár Mátyás és Asszú Ádám is a nagycsapattal kezdi meg az alapozást, de több utánpótláskorú játékossal is egyeztet majd a szakmai stáb.

-A nyár folyamán végig odafigyeltem, hogy jó formában maradjak. Tavaly két sérülésem is volt, így fontos volt számomra, hogy a testem bizonyos részeit megerősítsem. A pihenésre is volt természetesen egy kis időm, a főiskolai barátaimmal mentünk nyaralni. Nagyon várom már, hogy kezdődjenek az edzések, a tavalyi szezonról van egy befejezetlen ügyünk. Egyértelmű célom erre a szezonra, hogy így vagy úgy, de sikerüljön a klub története során először bejutnunk a playoff-ba. –zárta szavait a kanadai játékos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus