Már meg is van az Alba új vezetőedzője

Spanyol szakember veszi át Dzunics Braniszlav helyét. 

Az albakosar.hu közleménye:

A hétfő délelőtti edzést megelőzően Balássi Imre klubelnök és Simon Balázs ügyvezető bemutatta új szakvezetőnket a csapat játékosainak. A 38 esztendős tréner a nyáron érkezett Fehérvárra, eddig az U20-as gárdát irányította, tehát klubunk illetékesei házon belül oldották meg az edzőkérdést. Jesus Ramirez nagy várakozással tekint az új feladat elé.

- Meglepetésként ért a felkérés, de azonnal igent mondtam. Komoly kihívás, ugyanakkor nagy öröm, hogy a felnőtt együttes szakvezetője lehetek. A klub fiatal játékosait jól ismerem, hónapok óta együtt dolgozunk a húsz éven alul gárdánál, de a többiek sem idegenek. Néhány edzést láttam, valamint az összes hazai találkozót, tehát vannak elképzeléseim, miben segíthetek a csapatnak az előrelépésben. A nyáron arra szerződtem, hogy a felnőtt csapat közvetlen utánpótlásával dolgozom, élveztem a munkát a fiatalokkal. Nem arra készültem, hogy néhány hónap elteltével az Alba vezetőedzője leszek, de az élet így hozta.

Az új tréner számára nem idegen az élvonal, bár vezetőedzőként ezúttal mutatkozik be. Hat éven át a német Ratiopham Ulm másodedzője volt, tavaly a spanyol Bilbao Basketnél dolgozott, ugyanilyen pozícióban. Vezetőedzőként korábban utánpótlás együtteseket irányított.   

- A bajnokságban a 11. helyen állunk, innen kell megkezdenünk a felzárkózást. A legfontosabb, hogy kezdjenek el jól működni a dolgaink, lépésről lépésre haladjunk előre. A nemzetközi kupában vívott mérkőzéseket arra használjuk fel, hogy a hazai pontvadászaton egyre jobbak legyünk.

Jesus Ramirez szerdán este, a bolgár Levski Lukoil elleni FIBA Europe Cup összecsapáson mutatkozik be együttesünk kispadján az Alba Regia Sportcsarnokban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus