Még egy légióst kellett igazolnia a PVSK-nak

Meleg Gergő sérülése lassan gyógyul, szükség van még egy emberre a rotációban.

Bár négy légióssal a keretünkben terveztünk nekivágni a szezonnak, az élet átírta előzetes elképzeléseinket - írta meg a PVSK-VEOLIA honlapja. Meleg Gergő a felkészülés hajrájában sérülést szenvedett, a gyógyulása pedig várhatóan 4-6 hetet fog igénybe venni. Mivel ebben az időszakban elképesztően sűrű lesz a bajnoki program, csapatunk vezetése a szakmai stábban egyetértésben úgy döntött, hogy szükséges Gergő pótlása.

A mai napon megegyeztünk a 27 éves Justin Gordonnal, aki már alá is írta a teljes szezonra szóló szerződését. A 198 centi magas amerikai kosaras a vasárnapi, DEAC elleni hazai mérkőzésen már itt is lesz a Lauber Dezső Sportcsarnokban a csapattal együtt, azonban bemutatkozni a pályán csak a következő mérkőzésen fog.

– Meleg Gergő kiesése komoly érvágás számunkra – mondta el Gordon leigazolása kapcsán ügyvezetőnk, Bán Gábor. – Rotációs lehetőségei beszűkültek a Dragan Alekszics vezette szakmai stábunknak, ezért szükség volt az erősítésre. Justin Gordon egy nagyon sokoldalú kosaras, a kettestől a négyes posztig bárhol képes jó teljesítményre. Jelen helyzetben természetesen elsősorban magas posztokon számítunk majd rá.

És bizony fog is tudni segíteni ebben, ugyanis a lepattanózás az egyik erőssége. Korábbi állomáshelyein is megmutatta már, hogy kiemelkedőt tud nyújtani a palánkok alatt. Játszott már Hollandiában, Németországban, Angliában és a belga ligában is. Legutóbb közel 17 meccsenkénti pontszáma mellett 6 lepattanót is átlagolt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus