Még egy légióst leigazolt a Jászberény

Egy külfölditől megváltak, teljes a keretük. 

A JKSE közleménye:

Klubunk vezetése nagy erőkkel dolgozott csapatunk megerősítésén, hogy célunkat – az NB A-csoportos tagság meghosszabbítását – elérjük. Ennek érdekében igazoltuk le a 29 éves amerikai dobóhátvédet, Brendon Pennt. A 201 centiméter magas Penn korábban megfordult Japánban, majd két évet Dániában töltött, ahol a Bekken Bears együttesét erősítette. A 2019-2020-as szezont a szerb első osztályú KK Kolubara LA 2003 csapatánál kezdte meg, ahol tíz találkozón 19.2 pontot, 6.7 lepattanót, 1.7 gólpasszt és 2 szerzett labdát átlagolt.

Penn leigazolásával hatra nőtt volna idegenlégiósaink száma, de ezt a terhet egyesületünk nem tudta volna bevállalni. A szakmai vezetéssel egyeztetve az a döntés született, hogy Penn Miller helyére kerül. Nem volt könnyű a döntés, mert Phillip Miller hozzáállásával és teljesítményével is elégedettek voltunk, ám úgy gondoltuk, hogy most egy más típusú játékosra van szükségünk, hogy célkitűzésünket elérhessük. Köszönjük neki, amit a klubunkért tett az elmúlt időszakban – mondta Petőfi Áron, klubunk elnöke, aki megjegyezte, hogy Miller egyelőre továbbra is nálunk edz, amíg nem talál magának új csapatot.

A bajnokság hátralévő részére tehát összeállt az a keret, amelynek egyetlen célja lehet: kivívni a bennmaradást, s biztosítani, hogy a következő szezonban is NB I A-csoportos csapat legyen Jászberénynek. Így legyen!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus