Megalakult a magyar Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezete

Sok éves tervezés és szándék után megalakult hazánkban is a sportág "szakszervezete" - igazi húzónevekkel.

A KÉSZ hivatalos közleménye:

Több hazai kosárlabda játékos kezdeményezéséből megalakult a Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezete, a KÉSZ.

Az augusztus eleji alapító ülésen több csapat is képviseltette magát, mind a férfi, mind pedig a női élvonalból, annak ellenére, hogy a legtöbb helyen már elkezdődött a felkészülés.

"A távolmaradt játékosoktól rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, akik hasonlóan elkötelezettek a sportág és az újonnan létrejött Szervezetünk iránt, mint az alapító tagok. A megalakulásunk előkészületeiben nagyon sokat volt segítségünkre a HLSZ (Hivatásos Labdarúgók Szervezete) főtitkára, Dr. Horváth Gábor, valamint a JÉSZ (Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete) elnöke, Pavuk Attila, amit ezúton is szeretnénk megköszönni." - mondta Lóránt Péter a KÉSZ elnöke. Továbbá hozzátette, hogy a szervezetek együttműködése itt nem ér véget, mivel a három szervezet a jövőben is segíteni fogja egymást.

A KÉSZ egy független szervezet, alapítói pedig fontosnak tartják megemlíteni, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével, illetve a klubokkal közösen dolgoznának a magyar kosárlabda fejlődésén. Minden kosárlabdázót megillet az egyenlő bánásmód, ezért bárki tag lehet, aki betöltötte 18. életévét és valamelyik klub igazolt játékosa nemtől, illetve nemzettől függetlenül.

Hamarosan a hivatalos weboldal is elkészül, ahol egy regisztrációt követően be lehet majd lépni a KÉSZ-be, illetve minden hasznos információt megtalálnak majd az érdeklődök.

 

 

A KÉSZ alapító vezetősége:

Elnök: Lóránt Péter

Alelnök: Laklóth Anna

Főtitkár: Varga Máté


Felügyelőbizottság tagjai:

Károlyi Andrea

Zsivera Gábor

Mándl Tamás


Tiszteletbeli tagok:

Dávid Kornél

Sterbenz Tamás

Boros Zoltán

Fotó - m4sport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus