Megérkezett Kijevbe a válogatott

Metsző hideg, igazi havas tél fogadta a magyar férfi kosárlabda-válogatottat Kijevben.

Az Európa-bajnoki selejtezőkre érkező csapatunk egy kisebb reptéren szállt le, így aztán semmilyen forgalom nem zavarta őket.
 
A Vojvodáékat szállító busz is sokkal hamarabb ért a belvárosi szállodához, mint azt előzetesen kalkulálták a szervezők, így helyi idő szerint este tíz órakor már a vacsoraasztalnál ülhetett mindenki. A Sky Loft Hotel valóban hermetikusan zárt, még arra is figyeltek a szervezők, hogy a magyar válogatott ne szálljon le a buszról addig, amíg az edzésről érkező szlovénok fel nem mennek a szobáikba.
 
A hotelben már ott várta a csapatot Filipovity Márkó, a friss olasz kupaezüstérmes, ő Milánóból egyenesen Kijevbe utazott. Így kedden délelőtt, hazai idő szerint kilenc órától már ő is ott lehet az első edzésen.
 
Pozitív hír, hogy a még Kecskeméten elvégzett legutolsó Covid-teszt mindenkinél negatív értéket mutatott. Kedden még egy kijevi vizsgálat is vár azokra, akik nem rendelkeznek az előírt mennyiségű antitesttel, utána már a csütörtöki meccsig biztosan nem tesztelik a csapatot, csak az edzésre kell koncentrálni.
 
A FIBA-szabályok szerint egyébként a délelőtti gyakorlások inkább csak dobásra alkalmasak, 45 perc alatt igazából egy jó bemelegítésre sincs idő. Viszont a délutáni edzésen már lesz idő mindenre.
 
A magyar csapat összesen négy mérkőzést játszik Kijevben öt nap alatt, elsőként a szlovénok ellen lép pályára magyar idő szerint csütörtökön 20 órai kezdettel. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus