Megtalálta légiós irányítóját az Olajbányász

Dragan Aleksic vezetőedző választása Kenneth „Speedy” Smith személyében egy amerikai légiósra esett.

Az iszolnok.hu közleménye:

A Szolnoki Olajbányász edzői stábja megtalálta a következő bajnoki idényre a csapat irányítóját. Dragan Aleksic vezetőedző választása Kenneth „Speedy” Smith személyében egy amerikai légiósra esett.

A floridai születésű, 190 cm magas, egyes poszton bevethető játékos a Louisiana Tech csapatában fejezte be NCAA-karrierjét, ahol a 2014-ben a konferencia legjobb védőjátékosa címet, míg 2015-ben az év játékosának járó elismerést is bezsebelte.

Egyetemi évei után a NBA G ligájában szerepelt, a Los Angelesi D-Fenders csapatával a kiírás döntőjéig is eljutottak.  A kaliforniai kitérő után a Detroit Pistons „második” csapatában  játszott két idényen keresztül. A Grand Rapid Drive-ban 9 pontot és 7 gólpasszt átlagolt 44 mérkőzésen, assziszt mutatójával a liga 5. legjobb értékét tudta felmutatni a 2018/2019-es szezonban.  

Teljesítményére felfigyelt a New York Knicks is, hiszen helyet kapott a klub nyári ligás csapatában, ahol 3 mérkőzésen pályára is lépett. Az amerikai játékossal a Szolnoki Olajbányász egyéves szerződést kötött!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus