Megvan a Sopron második légiósa

Amorie Archibald az előző szezonban az angol bajnokságban szerepelt. 

A Sopron KC közleménye:

A 23 éves, 190 centi magas Amorie Archibald személyében, megvan csapatunk második légiósa a következő évadra.

Egyetemi éveiben folyamatosan növekvő szerepet kapva egyre jobb és jobb statisztikákat produkált a Louisiana Tech Bulldogs csapatában – ahol annak idején bizonyos Karl Malone is játszott -, az utolsó szezonjában 12,5 pontos, 3,7 lepattanós és 2,5 gólpasszos átlagot ért el.
Az előző évadban előbb az NBA G-League bajnokságában próbált szerencsét, majd a több játéklehetőség reményében februártól már az angol bajnokságban szerepelt. A Cheshire Phoenix gárdájában meccsenként átlagban bő 30 percet a pályán töltve 15,8 ponttal, 4,3 lepattanóval és 3,2 gólpasszal segítette csapatát, a triplákat 40% fölötti hatékonysággal dobta. A bajnokság végén volt 35 – 5/7-es triplamutatóval -, 26 és 24 pontos mérkőzése egyaránt.

Vezetőedzőnk, Bors Miklós az új játékossal kapcsolatban kiemelte: a számait, statisztikáit látták, de az emberi oldaláról is próbáltak információkat szerezni róla, s ezek után döntöttek a szerződtetéséről. Szakvezetőnk hozzátette: fontos volt, hogy a 193 centis Pollard mellett a másik külső légiósunk se legyen túl alacsony a posztjához képest. ” A róla megnézett felvételek alapján úgy láttuk, amellett, hogy távolról is veszélyes a gyűrűre, jól is bontja a védelmet, és az összjátékból, a társak kiszolgálásából is ki tudja venni részét. Elsősorban kettes posztra igazoltuk, de ő egy úgynevezett combo-guard játékos, aki, ha kell irányítani is tud.”

 

Fotó, slide: sakc.hu; Peter G. Aiken/USA Today Sports/File Photo

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus