Megvan az Alba ötödik légiósa

Kristopher Tramaine Martin a cseh élvonalban szereplő Ustí nad Labem csapatából érkezik.

Az Arconic-Alba Fehérvár közleménye:

A csapatunkkal hosszabbító Isaiah Philmore, a Körmendről érkezett irányító, Syani Chambers, a 3-4-es poszton bevethető Brandon Johns Jr., valamint a múlt héten igazolt center, James Dickey után megegyeztünk Kris Martinnal is, aki a negyedik nyári légiósigazolásunk, egyben klubunk ötödik külföldi, egészen pontosan amerikai játékosa lesz.

A 26 éves, teljes nevén Kristopher Tramaine Martin a cseh élvonalban szereplő Ustí nad Labem csapatából érkezik hozzánk. Az 1-estől a 3-asig valamennyi külső poszton bevethető játékos az amerikai egyetemi bajnokság legmagasabb osztályában (Division I) szereplő Colorado State Ramsben játszott, ahol meccsenként 9,2 pontot és 3,3 lepattanót átlagolt.

Az utóbbi két idényt egyaránt a cseh élvonalban töltötte, előbb a BC Kolin, majd a legutóbbi idényt már a SLUNETA Ustí nad Labem együttesében. Különösen az előző szezonjában produkált kimagasló számokat, amikor 43 bajnoki meccsen 15,5 pontot átlagolt, 4,2 lepattanó és 2,2 assziszt mellett. Egészen imponáló volt a hárompontos mutatója: a 2022-23-as idény bajnoki meccsein 41,1 százalékkal talált be távolról és 207 kísérletéből 85 landolt a gyűrűben.

„A számok is azt mutatják, hogy Kris Martin nagyon hasznos tagja lesz a csapatunknak. A két csehországi idénye egyaránt remekül sikerült, az pedig különösen örömteli, hogy bármelyik külső poszton használható. Érkezésével jó eséllyel kijelenthetjük, hogy befejeződött a keretünk kialakítása.” – mondta Simon Balázs ügyvezető.

 

Fotó, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus