Mokánszki Máté távozik Nyíregyházáról

Bonifert Bendegúz érkezik.

A HÜBNER Nyíregyháza BS közleménye:

Az elmúlt hetekben több pozícióban változott a légiós kontingensünk, ezúttal pedig a magyar magot érintő játékosmozgásról számolhatunk be.

Közös megegyezéssel szerződést bontottunk Mokánszki Mátéval. A 22 éves, saját nevelésű játékosunk fontos szereplője volt a B csoportos bajnokcsapatnak, az elmúlt másfél évben 43 alkalommal lépett pályára az élvonalban. Máténak köszönjük a klubunkért végzett munkáját és további sok sikert kívánunk neki!

Játékoskeretünk létszáma nem csökken, ugyanis szerződést kötöttünk Bonifert Bendegúzzal. A 198 centiméter magas bedobó 2016-ban nevelőegyesületében, a Szeged játékosaként mutatkozott be az élvonalban. Egy év amerikai kitérőt követően a 2020–2021-es idényben már a ZTE legtöbbet foglalkoztatott fiatalja volt, 26 alapszakaszmeccsből 19-szer kezdőként kapott lehetőséget. Az előző szezonban – a „fiatalszabályból kiöregedve” – is számoltak vele Zalaegerszegen, ám tavaly január elején térdsérülést szenvedett. A 24 éves kosaras a másodosztályú Phoenix-MT Fót együttesében tért vissza a pályára, idáig 13 meccsen 8.6 pontot és 6.1 lepattanót átlagolt. Új játékosunk már a csapatunkkal edz és pályára léphet pénteken a Szolnok ellen.

Bendegúzt köszöntjük Nyíregyházán!

 

Fotók, slide: bluesharksbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus