Nagyarányú vereséggel zárta az első csoportkört a magyar válogatott

A franciák nagyon javítani akartak a montenegrói bukta után, a továbbjutást már kiharcoló Vojvodáék másfél negyedig tudták tartani a lépést. 

Világbajnoki selejtező, 1. kör, E-csoport:

Franciaország - Magyarország 81-40 (15-11, 24-14, 29-2, 13-13)

Franciaország legjobb dobói: Maledon 15/9, Jaiteh 13, M'Baye 10/9.

Magyarország: Somogyi 6, Vojvoda 7/6, Benke 2, Allen 2, Keller 2. Csere: Perl 7/3, Golomán 2, Pongó 6/6, Hopkins 4, Filipovity 2, Lukács -, Szabó -.

A repülőtéri problémák miatt a magyar válogatott csak a mérkőzés reggelén indulhatott el Magyarországról Nantes-ba, ahol a franciák nagyon szerették volna kiköszörülni a Montenegró ellen esett csorbát, az első percekben Hanga Ádám csapattársa, Vincent Poirier, illetve a hátvéd Albicy vezetésével hamar összeszedtek pár pontnyi fórt. A magyar csapatban leginkább Vojvoda és Somogyi villanásai jelentettek reményt, majd szépen lassan a védekezés is kezdett feljavulni. Mindkét gárda sok hibával játszott, de a franciák végig előrébb jártak - szerencsére a negyed végén Somogyi labdaszerzése és könnyű ziccere, majd Pongó-Golomán összejáték révén közelebb tudtunk jönni. 

A második negyed elején Pongó és Vojvoda révén megjöttek a magyar triplák, de a hazaiak Jaiteh révén uralták a festéket, a periméteren pedig sok hibára kényszerítették ellenfelüket - 26-17-nél Ivkovics Sztojan magához is rendelte fiait. Vojvoda újabb hármasa, majd Somogyi duplája és Hopkins kinti találata hozta vissza a magyar reményeket, ráadásul hátul is keményen harcoltunk a labdákért, így 30-25-nél Vincent Collet kérte ki az idejét. Itt sajnos a franciák össze is kapták magukat - előbb védekezésben, majd támadásban pörögtek fel és egy 9-0-val válaszoltak a félidő végén. A magyar válogatott itt kicsit leblokkolt, ezen nem segített az 1/4-es büntetőzés és a második negyedben nem túl hatékony lepattanózás sem, illetve a 6/17-es kétpontos mutató is jól szemlélteti a franciák palánk alatti munkáját (39-25). 

A harmadik negyed aztá rémálomszerűen indult a magyar csapat számára, a francia hátvédek felpörgették a tempót támadásban és védekezésben is - közel hat percig nem született magyar kosár, miközben a hazaiak sorra betaláltak, a 9-0-hoz újabb 17 pontot tettek hozzá, itt hamar el is dőlt az összecsapás sorsa. A harmadik tíz percben mindössze egy Filipovity-ziccert jegyezhettünk fel, a hazaiak viszont nem álltak le, a játékrész végére 40 fölé kúszott a differencia (68-27). 

A negyedik játékrész már csak formaságnak bizonyult, a magyar válogatott becsülettel ment előre és sikerült is tartania a különbséget. A második selejtezőkörbe jutást már Portugália ellen sikerült kiharcolni, ahová a csapat 3-3-as mérleggel érkezik - Litvániával, Csehországgal, valamint Bosznia-Hercegovinával találkozik majd. 

fotó, slide: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus