Nikola Lazics a Kaposvár új vezetőedzője

A legutóbbi szezonban Veszprémben dolgozó, rutinos tréner veszi át Fekete Ádám helyét.

A Kaposvári KK hivatalos oldala, a delfinek.hu jelentette be az igazolást:

Nikola Lazics lett a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-együttesének új vezetőedzője.

Rutinos, több élvonalbeli csapatnál is tevékenykedő szakembert szerződtetett a távozó Fekete Ádám helyére a Kaposvári KK. Az érkező Nikola Lazics legutóbb az NB I./B csoportos HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát készítette fel hazánkban. A szakember edzői pályafutása Szerbiában kezdődött, 2004-ben pedig a Vojvodina vezetőedzőjeként – a klub fennállása óta először – bronzérmet szerzett a csapattal az élvonalban.

Nikola Lazics komoly tapasztalattal bír a magyarországi férfikosárlabda terén. A 58 esztendős edző légiós játékosként a zalaegerszegieket erősítette. Ott lett edző is és 2019 novemberéig mindvégig a magyar bajnokság A csoportjában tevékenykedett. A leghosszabb ideig a ZTE kispadján ült. A nagy rivális Falco KC Szombathely alakulatával érte el legnagyobb sikereit. A sárga-feketékkel 2009-ben a bajnoki elődöntőben csatázhatott. Azt azt követő szezonban, 2010-ben a Magyar Kupa döntőjéig vezette a vasi gárdát. A szombathelyi évek után dolgozott a Naturtex-SZTE Szedeák, majd a Jászberényi KSE vezetőedzőjeként is. Előbbieket előbb a rájátszásba vezette, majd a 2016/2017-es szezonban egészen a Magyar Kupa bronzérméig meneteltek a Tisza-partiakkal. Utóbbiakkal szintén a klub fennállásának legjobb helyezéseként 2018-ban az ötödik helyen végzett a magyar élvonalban. A kaposvári játékosokat tehát – igaz eddig ellenfélként –, de jól ismeri a tapasztalt tréner, aki kedden megérkezett a somogyi megyeszékhelyre. A felek megegyeztek a közös munkáról, amely egyelőre a bajnoki szezon végéig szól.

Az OSE-Lions otthonába látogat a Kaposvári Kosárlabda Klub az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság következő fordulójában. A találkozót szerdán 18 órakor rendezik Oroszlányban, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. A mérkőzés a vonatkozó járványügyi előírások értelmében szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött zajlik majd.Ezen a találkozón a Szőke Balázs, Filipovics Gordan edzőkettős meccsel majd, ők is készítették fel a somogyi gárdát a találkozóra.Az oroszlányiak annak ellenére nem szerepelnek rosszul a bajnokságban, hogy az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésükből hetet elvesztettek. Jelenleg a kilencedik helyen állnak az NB I/A csoportos férfikosárlabda-bajnokság tabelláján. Az élcsapatokkal szemben is nagyot harcoltak és rendre csak tíz ponton belüli vereségeket szenvedtek. Legutóbb hazai pályán a sereghajtó Jászberényi KSE csapatát fogadták és igazolva a papírformát magabiztos, 115–72-es diadalt arattak. Jól összerakott, harcos csapatról van szó, melyet nagyon nagy bravúr lenne saját otthonában megverni.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - jkse.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus